Warme Winter Schaatsbaan Waagplein

In de binnenstad van Alkmaar is het in de Warme Wintermaanden extra gezellig! Er valt genoeg te beleven, proeven en sfeervol wintershoppen. Van 9 december tot en met 7 januari kun je komen schaatsen op het Waagplein, maar er is meer! Want er komt ook een gezellige warme wintertent naast de schaatsbaan waar je terecht kunt voor een Borrel, Glühwein, Warme Chocolademelk, koffie of een ander drankje.

Het is een waar spektakel op deze "speciale" Schaatsbaan op het Waagplein! Het is namelijk geen echt ijs, maar speciale platen, waardoor er altijd geschaatst kan worden. De baan is 10 bij 15 meter en met speciale schaatsen, die je kan huren, kan je je mooiste trucjes laten zien! In de weekenden treden er dj’s en zangers er op, er komt een Après ski feest en elke vrijdag is de Alkmaarse Kaas VrijMiBo. Ook komt er een foodtruck, een photobooth en de kerstman komt natuurlijk ook weer langs op het sfeervol ingerichte Waagplein!

Er zijn de hele maand diverse activiteiten op en naast de schaatsbaan en elke woensdagmiddag is er kinderdisco van 16:00 tot 18:00. De vrijdagen staan (hoe kan het ook anders) in het teken van kaas. Kaasproeverijen, Kaasfondue en kaas sjoelen on ice.

Je kunt online een tijdslot reserveren om toegang te krijgen inclusief schaatshuur. Kosten hiervoor zijn € 3,50 (inclusief € 1,- servicekosten) per ticket. Zo wordt er voorkomen dat het te druk wordt op de Schaatsbaan en weet jij zeker dat jij en/of je kinderen kunnen schaatsen. Wil je als ouder ook graag de Warme Winter Schaatsbaan op samen met je kind, maar liever niet schaatsen? Dan kun je speciale schoentjes huren om de Schaatsbaan te betreden!

Houd de socials in de gaten voor meer info en het volledige programma!

Openingstijden schaatsbaan:
Maandag t/m woensdag 14:00 - 18:00.
Donderdag t/m zondag 14:00 - 20:00

Openingstijden wintertent:
Maandag t/m woensdag 14:00 -20:00
Donderdag 14:00 - 21:00
Vrijdag t/m zondag 14:00 - 22:00

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.