Victoriefonds Cultuurprijs Podiumkunsten 2022

Zondag 6 november zal de tweejaarlijkse Victoriefonds Cultuurprijs Podiumkunsten worden uitgereikt in Podium Victorie in Alkmaar. De genomineerden zijn Fedde ten Berge en Herr Alt / Harold Koopman.

Fedde ten Berge is geluidskunstenaar. Na zijn opleiding aan de HKU en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag ontwikkelde hij zich als uitvinder, vernieuwer, muzikant en docent. 
Op zoek naar nieuwe geluidscreaties bouwt hij bijzondere instrumenten waardoor nieuwe klanken ontstaan. Met zijn interactieve geluidsinstallaties bezoekt hij jaarlijks basisscholen om kinderen op jonge leeftijd al te laten experimenteren met muziek.

Herr Alt / Harold Koopman, Electronic Singer Songwriter. Al op jonge leeftijd wilde hij muzikant worden en begon als gitarist in bands maar na een aantal jaren gooide hij het roer volledig om. Door gitaarspel, zang en het geluid van een synthesizer te combineren vond Herr Alt zijn Groove die zowel electronisch als organisch klinkt. Met een origineel eigen geluid maakt hij muziek die genre-overstijgend is en zeer geschikt voor festivals. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.