Vest in de Stad 2023

Meer dan 100 gratis optredens door 31 makers in de binnenstad van Alkmaar!

Op zondag 22 oktober verrast TAQA Theater De Vest (winkelend) publiek met meer dan 100 optredens van 31 verschillende makers tijdens ‘Vest in de Stad’. In winkels en in de straten van de Alkmaarse binnenstad kun je je tijdens het passen van een paar sneakers of het knippen van je haar, laten inspireren door unieke acts. De optredens zijn gratis toegankelijk en worden gespeeld door talloze professionals, zoals Luan Buleshkaj en Lotte Velvet, maar ook door dansers van de dansstudio’s Flex en Dentro. Tevens presenteren Karavaan en Hollandse Luchten deze editie een act.

Talentontwikkelingstraject

De vaste Vest-bespelers Scapino Ballet Rotterdam en Conny Janssen Danst studeren een choreografie in met leerlingen van respectievelijk dansstudio’s Flex en Dentro. Het Alkmaars Symfonieorkest & Toonkunstkoor Alkmaar werken i.s.m. het Nederlands Kamerorkest aan een programma met werken van Grieg en Händel. Unieke samenwerkingen die die leerzaam zijn voor de deelnemers en inspirerend voor de makers. Tijdens Vest in de Stad presenteren zij het eindresultaat!

Theatrale wandelingen

Ook vertrekken er twee theatrale (geluids)wandelingen vanuit De Vest. ‘Ik zweer het je’ van Maxime Schräder en ‘Gedacht aan de stad’ van Marieke van de Ven en Corinne Heyrman. Ervaar met deze wandelingen de stad op een hele andere manier!

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.