Vaar mee op zoek naar roofdieren in de Eilandspolder

Tijdens deze vaartocht op zondagmorgen 16 juni zal de gids van Landschap Noord-Holland het voornamelijk hebben over de predatoren/natuurlijke vijanden; roofdieren die in de Eilandspolder leven. Weidevogelpullen, maar ook prooiresten

Deze tijd van het jaar is het hoogtepunt van het broedseizoen voorbij en hebben de meeste vogels jongen. Met een beetje geluk kan je de grote weidevogelpullen zien rondlopen in de weilanden of op een van de plasjes die de polder rijk is.

In de lucht zie je onder andere de bruine kiekendief en misschien zelfs al zijn jongen. Op de grond ga je op zoek naar prooiresten en andere sporen van roofdieren. In deze fraaie polder leven meer roofdieren dan je zou denken en de gids zal je er van alles over vertellen en laten zien.

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris, maar goed ingepakt is het volop genieten.
Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer!

Kinderen zijn uiteraard ook welkom. Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.