Vaar mee met de wintertocht door de Eilandspolder

Vaar zondag 10 december mee met schipper en gids van Landschap Noord-Holland door de Eilandspolder en geniet van het winterse landschap.Flora en fauna zorgen in deze periode van het jaar voor een prachtige sfeer. Duizenden wintergasten zijn actief in de Eilandspolder.

Varend langs smienten, goudplevieren en wuivend riet

Duizenden wintergasten zijn gearriveerd in de Eilandspolder. Er zijn vooral smienten te zien die zich in grote aantallen te goed doen aan het gras. Een schitterende eendensoort die als de groep opvliegt voor een indrukwekkende belevenis zorgt. Ook zitten er af en toe grote aantallen goudplevieren op de weilanden. En het schilderachtige riet langs de route, wuivend in de wind, is prachtig! In onze excursieboot is de natuur van de Eilandspolder nog indrukwekkender...

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris, maar goed ingepakt is het volop genieten.Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.