Schrijfclub voor jongeren

Vanaf 16 jaar

Houd je van schrijven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wil je ontdekken of schrijven iets voor jou is? Of heb je gewoon zin om andere jongeren te ontmoeten en samen creatief aan de slag te gaan? Dan is de schrijfclub misschien wel iets voor jou! Iedere laatse dinsdag van de maand in bibliotheek Alkmaar Centrum.

Creativiteit en plezier staan centraal. Of je nu een doorgewinterde schrijver bent of gewoon wilt ontdekken wat er in je pen schuilt, iedereen is welkom!

Schrijven over een verborgen stad diep onderwater, magische wezens in een verborgen bos of een mysterieuze brief: alles kan! Bovendien zul je merken dat inspiratie overal te vinden is, zelfs in de kleinste, ogenschijnlijk simpele dingen. Denk aan de geur van vers gemaaid gras, een glimlach van een vreemde, of die oude boom in het park bij jou in de buurt... In alles schuilt een verhaal!

Hoe werkt het?

Een keer in de maand komt de club samen om een nieuw thema en/of onderwerp te introduceren en de voorgaande schrijfopdracht na te bespreken. In de schrijfclub worden allerlei creatieve schrijfaspecten verkend. Er wordt gewerkt met thema's zoals karakterontwikkeling, dialoog, flashbacks en cliffhangers als inspiratie voor de schrijfopdrachten. Binnen deze kaders heb je natuurlijk alle vrijheid om jouw eigen, unieke verhaal te schrijven.

Heb je een tof idee voor een thema of wil je graag iets specifieks schrijven? Laat het vooral weten. Suggesties worden gewaardeerd!

Waar en wanneer?

De schrijfclub komt iedere laatste dinsdag van de maand van 19.30 tot 20.30 uur samen in bibliotheek Alkmaar Centrum. Het is een gezellige plek waar je creatieve gelijkgestemde schrijvers ontmoet en waar je je even helemaal kunt onderdompelen in de wereld van verhalen en verbeelding. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.