Plantendag

Vier Moederdag tijdens de Plantendag in Hortus Alkmaar

Zin om je tuin of balkon een opfrisbeurt te geven met prachtige biologische planten en bloemen? Kom dan naar de Plantendag op zondag 12 mei bij Hortus Alkmaar. Loop heerlijk door de bloeiende tuin om inspiratie op te doen. Er is een leuke plantenmarkt en bij het tuinspreekuur krijg je de beste tips voor je tuin. Kinderen knutselen zelf een moederdagcadeau, zoals een bloem van stof of van ijzerdraad. Of laat je schminken als vlinder, kikker, bloem of leeuw. Het kan allemaal! Geniet daarna van een biologisch schepijsje en van live muziek op het zonnige terras van het KasCafé.

Biologische planten
Steeds meer mensen kiezen voor biologische planten in hun tuin of balkon. Hortus Alkmaar verkoopt haar eigen biologisch gekweekte planten zoals Zonnehoed en Lelietje van Dalen.
Op de markt zijn er ook verschillende kwekers uit de buurt die hun planten op een duurzame manier telen. Wil je advies over welke biologische planten in jouw tuin passen of hoe je ze het beste kunt verzorgen? Ga dan naar het tuinspreekuur van Roos Stins van de Bloemoloog tussen 12 uur en 15 uur.

Kruidenquiz en Theetuin
Weet jij welke geur bij welk kruid hoort? Test je zelf bij de Kruidenquiz! Heb je na al deze heerlijke geuren zin gekregen in een verse kruidenthee? Stel dan je eigen kruidenthee samen met verse kruiden uit de Theetuin van de Hortus. Verse muntthee met appelgebak is de beste traktatie op Moederdag!

Live muziek
Vanaf 14 uur treedt de akoestische band Helmgras op met Ierse, Engelse, Bretonse en Schotse muziek. De band bestaat uit muzikanten uit de regio: Elsbeth op Ierse fluit, Jorien op viool en Olaf op gitaar.  Helmgras treedt vaak op bij evenementen, festivals en privéfeesten. Luister naar de live muziek met een hapje en drankje op het terras van het KasCafe.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.