Pinksterraces in de ZEturf Arena

spectaculaire draverijen in Alkmaar met het Sprintkampioenschap van Nederland

Maandagmiddag 20 mei vindt er op de drafbaan hét pinksterevenement van Alkmaar plaats: negen draverijen, twee mini koersen, het Wilhelmus voor het snelste paard van Nederland, gastronomie, live-muziek na afloop, schminck en luchtkussen voor de kinderen!

Het is alweer de vierde koersmeeting van het jaar. De eerste drie koersdagen waren een groot succes. Volle velden, veel publiek, topsport, spektakel, entertainment en gastronomie. Start van de eerste koers 13.30 uur. Er zijn negen draverijen en twee mini pony koersen. Voor de kids zijn de dames van het Schmincktheater aanwezig, er is een luchtkussen en na afloop van de laatste koers is er live muziek.

Aanstaande Pinkstermaandag vindt het voorlopig hoogtepunt van het jaar plaats in de Alkmaar ZEturf Arena. In het Piet Bot Sprintkampioenschap van Nederland zullen de snelste paarden van Nederland strijden om veel prijzengeld, het Wilhelmus en eeuwige roem. Er zal zeker een gooi gedaan worden naar het baanrecord dat nu nog in handen is van het paard met de geweldige naam Fuggedaboutit.

IEDEREEN IS WELKOM TIJDENS DE PINKSTERRACES OP MAANDAG 20 MEI

Een dagje naar de paardenkoers is een evenement voor de hele familie. Voor de kinderen is er het schmincktheater en er is een luchtkussen. Daarnaast zijn er twee mini draverijen waar pony’s met kinderen onder de vijftien jaar op de sulky strijden voor de winst. Na afloop van de koersdag is er live-muziek in de hal onder de monumentale tribune met de bekende Alkmaarse zanger Jeffrey Lind. Voor nieuwe bezoekers zijn er gratis programma’s met tips beschikbaar bij de infobalie, en er vinden gedurende de gehele middag rondleidingen over de hele accommodatie plaats.  

De volledig gerestylede hal onder de monumentale tribune, de skybar en het restaurant met uitzicht op de baan, zijn de plekken waar u naast het volgen van de koersen kunt genieten van gastronomische specialiteiten van de Alkmaars cateraar Food for the Mood! Onder de naam DE BAAN is het multifunctionele complex nu buiten de koersdagen om geschikt als evenementenlocatie voor onder andere vergaderingen, workshops, bedrijfspresentaties, partijen en uitvaarten.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.