-

Landbouwdag & Lappendag

Laatste woensdag van september

Traditie getrouw vindt de Landbouwdag de laatste woensdag van september plaats. Om 10.00 uur luidt op het Waagplein het officiële startsein van de dag. Het evenement duurt tot ca. 14:00 uur. Tegelijk met Landbouw is het ook Lappendag. De Lappendag begint om 08.00 en duurt tot 17.00 uur. Je kunt de kramen vinden in een groot deel van de binnenstad!

Historie

De Landbouwdag is een terugkerend evenement in de binnenstad van Alkmaar dat voor het eerst gehouden is in 1884. Tot 1900 werd de Landbouwdag om de vijf jaar georganiseerd, daarna is dit een jaarlijks evenement geworden dat altijd op de laatste woensdag in september plaatsvindt. Deze dag die een brug wil slaan tussen de stadsbewoners en agrarische sector, is inmiddels een begrip in Alkmaar en omstreken. De stadbewoners kunnen kennismaken met de vele fijne aspecten van het plattelandsleven en voor de agrariërs is dit een kans om erop uit te gaan en elkaar in Alkmaar te ontmoeten.

Landbouwdag

Wil je de bijzondere rundveerassen, mooie paarden of kleinere dieren zoals geiten van dichtbij bekijken? Voor elk dier is in het centrum een plekje gemaakt. Je kunt ze allemaal bewonderen op het Waagplein, in de Marktstraat en de Gedempte Nieuwesloot tijdens deze gezellige familiedag

Wees getuige van een veekeuring,  bekijk de historische landbouwwerktuigen of bezoek de streekproductenmarkt. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.