Kunstweek

In de Kunstweek van 9 t/m 17 september gaat het bij Hortus Alkmaar over kunst in brede zin én staat poëzie centraal. Er is een gedichtenexpositie, kunstrondleidingen, optredens van Jazzband Yes Friends en een vertolking van Canto Ostinato op Marimba.

Dichter Pieter Rynja draagt zijn gedichten voor op zondag 10 september. Ook zijn er 2 workshops te volgen om zelf te leren dichten. Op zaterdag 9 september kan dat met Margreet Schouwenaar en op zaterdag 16 september met Rob Komen.

Ook zijn er kunstrondleidingen door de tuin op de zaterdagen. De optredens van Jazzband Yes Friends (10 september) en een vertolking van Canto Ostinato op Marimba (17 september) maken de week compleet. Voor Canto Ostinato zijn kaartjes al beschikbaar via deze link voor € 26,00.

Schilderijen, beelden en gedichten
Fennanda Eleveld exposeert in het Kascafé. Zij speelt met beeld en maakt in haar collages een poëtische, beschouwende vertaling van wat ze ziet in de natuur. De schilderijen van Cees van Nieuwburg zijn te bewonderen in de achterste kas, samen met visuele poëzie van Rob Komen en Theo Olthuis. Cursisten van Atelier 16 tonen hun beelden van steen in de rotstuin en het Amerikaanse bos. Zeer verrassend en de moeite waard. Hortus Alkmaar biedt naast professionele kunstenaars nadrukkelijk mensen een podium die de kunst als hobby beoefenen.

Poëzieworkshops
Altijd al willen leren dichten en met woorden spelen? Op zaterdag 9 en 16 september zijn er gratis Poëzieworkshops van 14.00 - 16.00 uur. De eerste zaterdag door Margreet Schouwenaar en de tweede zaterdag door Rob Komen. Aanmelden voor 9 september: info@margreetschouwenaar.nl. Rob Komen laat je dichten én je gedicht beeldend verwerken. Rob: ”Er zijn handzame voorbeelden en er is deskundige ondersteuning”. Aanmelden en meer informatie voor deze workshop op 16 september via info@robkomen.nl.

Beeld&tuin
Maar er is nog veel meer. beeld&tuin is een expositie van stoere, soms zelfs monumentale beelden van twaalf professionele beeldhouwers van KunstenaarsCentrumBergen (KCB) tot eind oktober. De beelden maken de tuin mooier en de tuin maakt de beelden indrukwekkender. Deelnemende kunstenaars: Liesbeth Bijwaard, Jan van der Haven, Gígja Reynisdóttir, Anneke de Witte, Joop Hollanders, Karin van Ommeren, Roland de Jong Orlando, Rob Schreefel, Ger Viegers, Maria Schilder, Rob de Vries en Lies van der Sluis. Deze tentoonstelling is een samenwerking met KunstenaarsCentrumBergen (KCB).

De tuin en de exposities zijn elke weekdag  behalve maandag te bezoeken van 10.00 – 17.00 uur. In het weekend van 12.00 – 17.00 uur.

 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.