Kringloopfeest Zijperstraat

De gezamenlijke kringloopwinkels organiseren op zaterdag 6 juli -in samenwerking met de gemeente Alkmaar- een kringloopfeest. Dit feest is een cadeautje voor al onze trouwe klanten en we hopen dat dit een aanleiding is voor mensen die nog nooit op de Kringloopboulevard geweest zijn om ons deze dag toch een bezoek te brengen. Deze dag zijn alle kringloopwinkels in de Zijperstraat open en kun je maximaal kringlopen. Wat is er verder nog te beleven deze dag?

Tussen Kunst en Kitsch:

Van 11 tot 16 uur zal Marcel Brouwer (kunsthistoricus en bekend van tussen kunst en kitsch) aanwezig zijn in de hal tussen Rataplan en KOOK. Hij zal met enkele deskundige vrijwilligers bijzondere goederen op waarde schatten.  Wij nodigen je uit om langs te komen met je dierbare spullen. Je bent en blijft vanzelfsprekend eigenaar daarvan.

Modeshow & Muziek

In het gebouw van Stichting KOOK wordt om 10.30 uur en om 13.30 uur een modeshow gegeven. De modellen zijn met name vrijwilligers van de KOOK en hun kleinkinderen. Ze tonen tweede-kans-kleding, welke na afloop te koop is.

Vanaf de Bioscoop aan de rechterzijde van de Zijperstraat zijn achtereenvolgens: Kringloop Winkel Alkmaar, de Uitdragerij, Stichting KOOK en Rataplan. Aan de overzijde nabij de spoorlijn is Loodz15 en om de hoek (Koedijkerstraat 23) is: Mooi Rood Oudejans Vintage.

Bij een feest hoort muziek: Een troubadour zal alle kringloopwinkels aandoen. Bij de voormalige outlet van Rataplan zorgt een DJ voor gezelligheid. In de Loods met “Tussen Kunst en Kitsch” (naast de KOOK) wordt rustige muziek gespeeld.

Voor de kinderen zijn er oud Hollandse spelen en een grabbelton. Tevens kan je in deze loods de decorstukken van Kaeskoppenstad bewonderen. Er zal gratis koffie, thee en frisdrank verstrekt worden. Soep en een broodje is te verkrijgen (lunchtijd) bij de voormalige Outlet van Rataplan.

Twee keer per maand op woensdag komen bij Rataplan enkele vrijwilligers van Repaircafé. Ook een mooie manier om goederen een langer leven te geven.

Een bezoek aan de kringloopboulevard is meer dan tweedehands spullen kopen, het is een “belevenis “.

Het trottoir wordt onderdeel van het feest en daar mogen geen auto’s staan. Auto’s kunnen wel aan de overzijde parkeren. Bij de KOOK geen inname van goederen die zaterdag.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.