Gratis vitaliteitscheck voor senioren

 

Op woensdag 15 mei organiseert Sport Vitaal een gratis vitaliteitscheck voor 65-plussers in Sociaal & Cultureel Wijkcentrum De Oever (Amstelstraat 1). In samenwerking met een aantal gezondheidsinstanties waaronder;  Netwerk Vitaliteit – BNW, Buurtzorg, Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, WonenPlus, Humanitas, Odensehuis, Alkmaarpas en de Apotheek, wordt de check uitgevoerd.  

De vitaliteitscheck, die plaatsvindt van 13.00 – 17.00 uur, richt zich op het welzijn van senioren uit de gemeente Alkmaar. Verschillende metingen worden uitgevoerd op het gebied van coördinatie, kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. Door middel van de Smart Floor komt u te weten hoe stevig u op de been staat.

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het eetpatroon, gewicht, vetpercentage en spiermassa onder begeleiding van een diëtist. De check duurt ongeveer 30 minuten en na afloop ontvangen alle deelnemers een beweegadvies op maat. Iedereen die nieuwsgierig is naar zijn of haar eigen vitaliteit kan zich kosteloos aanmelden. Na aanmelding ontvangen de deelnemers het tijdstip waarop zij zijn ingedeeld voor afname van de tests.

Aanmelden kan bij Sport Vitaal, per mail via fit@alkmaarsport.nl of telefonisch via 06-28510517 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur).

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.