-

Gondelvaart Koedijk

Gondelvaart Koedijk gaat weer varen!

Na twee lange jaren afwezigheid is de Gondelvaart vereniging bezig met het organiseren van de 59 ste editie van de Gondelvaart op zaterdag 20 augustus. De afgelopen jaren hebben een paar botenbouw groepen op eigen initiatief aandacht geschonken aan dit unieke Koedijker evenement, welke helaas door Corona niet door kon gaan. De Gondelvaartvereniging is opgenomen op de lijst van het kennisnet immaterieel erfgoed. Hier zijn we trots op.

Wat velen niet weten is dat iedereen zich kan inschrijven om mee te doen aan dit festijn. Voor dit jaar zijn de inschrijvingen voor de botenbouwers geopend! Een bouwgroep is geheel vrij in het verzinnen van het thema. Samen ga je aan de slag en maak je het ontwerp naar een realistische voorstelling. Er is een vergoeding voor de bouwgroepen in de bouwkosten. Naast het feestvieren staan de bouwgroepen vanaf 21.00 uur vol in de schijnwerpers. De ontwerpen zullen dan afvaren vanaf de Noord, ter hoogte van Kanaaldijk 6. Duizenden mensen staan klaar om jullie te bewonderen. Natuurlijk is er een goede begeleiding en staan wij met raad  en daad voor jullie klaar!

Vind je het leuk om te helpen met de organisatie van de Gondelvaart Koedijk? Ook dan zijn wij zeker op zoek naar jou! Dit kan van alles zijn, net wat jij wilt en waar jouw kracht ligt. De combinatie van Gondelvaart en Koedijk staat voor gezellig, traditie, feest, thema, creaties en licht in de avond.

Interesse? Mail naar secretaris@gondelvaartkoedijk.nl

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.