Dutch Trampoline Open 2024

Het is één van de grootste FIG-erkende trampoline-toernooien ter wereld: het Dutch Trampoline Open 2024. Het evenement vindt plaats op 16 en 17 maart in Sportcomplex de Meent🏅

Op 13-14 maart vindt de eerste Trampoline World Cup 2024, Alkmaar plaats. Senioren elite springers uit Azerbeidzjan, België, Brazilië, Egypte, Estland, Duitsland, Italië, Letland, Mexico, Namibië, Nederland, Zwitserland, Tunesië, Oekraïne en Uzbekistan springen op 13 maart hun voorrondes individueel en synchroon; op 14 maart vindt de finale plaats (15:00-17:30 uur) met rechtstreekse internationale TV-uitzending)

Van het Alkmaarse Triffis komen bij de World Cup 2 atleten in actie: Jordy Mol en Madelief Wijkstra. Beiden springen ook in de synchroonklasse.

De World Cup wordt gevolgd door de vierde editie van het Dutch Trampoline Open. Het toernooi is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste internationale, door de FIG gesanctioneerde trampolinetoernooien. 375 springers uit 20 landen nemen deel in verschillende leeftijdscategoriën.

Op zaterdag 16 maart worden in 10 rotaties alle individuele voorrondes gesprongen. Zondag 17 maart begint met voorrondes synchroonspringen; daarna worden resp. de finales synchroon, teams en individueel gesprongen. 

Aan het Dutch Trampoline Open neemt een grote delegatie van 19 atleten van Triffis deel.

Tijdens de evenementen wordt een 12Springs beweegplein ingericht; kinderen of schoolklassen die zich hiervoor via de website https://www.triffis.nl aanmelden maken kans op een gratis entreebewijs voor een bezoek aan één van de evenementen.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.