DUO opent servicebalie bij Bibliotheek Kennemerwaard

Vanaf 7 juni kunnen inwoners van de provincie Noord-Holland voor informatie over studiefinanciering en studieschulden ook terecht bij Bibliotheek Kennemerwaard in Alkmaar centrum. De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) opent dan een servicebalie bij de bibliotheek. (Oud-)studenten en ouders kunnen daar langsgaan met vragen.

Bij de servicebalie kunnen (aankomende) studenten terecht met al hun vragen over studiefinanciering. Daarnaast kunnen oud-studenten met vragen over hun studieschuld of met terugbetalingsproblemen hier geholpen worden. De DUO medewerkers kunnen ook helpen bij bijvoorbeeld het online aanvragen van studiefinanciering.

DUO en Bibliotheek Kennemerwaard gaan deze samenwerking aan, omdat zij (oud-)studenten meer persoonlijke ondersteuning willen bieden. Hierover krijgt de bibliotheek regelmatig vragen tijdens het Informatiepunt Digitale Overheid voor jongeren. Bijvoorbeeld wanneer zij er zelf online niet uitkomen of wanneer hun persoonlijke situatie hier om vraagt.

De samenwerking tussen DUO en Bibliotheek Kennemerwaard is de eerste stap naar het Ontwikkelplein waar Bibliotheek Kennemerwaard in de toekomst meerdere organisaties wil samenbrengen om bezoekers zo goed mogelijk te kunnen helpen.

De DUO servicebalie is iedere vrijdag geopend van 12.00 – 17.30 uur en van 18.30 – 20.00 uur in de bibliotheek van Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2. Het is niet nodig om van te voren een afspraak te maken. 

DUO voert voor het ministerie van OCW onder andere wetten en regelingen uit op het gebied van bekostigen van onderwijsinstellingen, verstrekken en innen van studiefinanciering en tegemoetkoming schoolkosten en het verzorgen van het proces diploma-erkenning en -legalisatie.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.