Boekpresentatie De steen in mijn rugzak

Door Marcel van der Putten

Woensdagavond 24 april presenteert Marcel van der Putten zijn eerste boek, ‘De steen in mijn rugzak’. De auteur slaagt er op 74 jarige leeftijd alsnog in de overtollige ballast uit zijn jeugd te verwerken. Hij verlost zich van trauma’s die bij hem leken te horen. EMDR, medicatie, therapie en de ondersteuning van zijn vrouw hielpen hem hierbij. Nu voelt hij zich completer dan ooit.

Marcel wordt na zijn werkzame leven als begeleider in de verslavingszorg en psychiatrie geconfronteerd met lichamelijke ongemakken. Zijn klachten zijn grote vermoeidheid, verlies van spierkracht vooral in de benen en op zijn dieptepunt; de wens om niet meer wakker te worden. Het is op aandringen van zijn vrouw dat er een extra test werd afgenomen. Uit deze test komt de diagnose; atypische depressie. Dankzij de juiste medicatie en EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, verloopt zijn herstel voorspoedig en voelt hij zich als herboren.

Marcel vertelt over zijn boek en ervaringen. Ook is er voldoende ruimte om ervaringen, vragen en gedachten met elkaar te delen.

Aanmelden

Ook nieuwsgierig naar het verhaal van Marcel? Je bent van harte welkom op woensdagavond 24 april van 18.45 tot 19.45 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2 (zaal open vanaf 18.30 uur). De toegang is gratis, maar wel graag van tevoren aanmelden.  Dat kan via bknw.nl/agenda of bij de klantenservice in één van onze vestigingen of op telefoonnummer 072 – 515 66 44.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.