Boekenweek 2024

Bij ons in de familie

Het thema van de Boekenweek (16 t/m 24 maart) is Bij ons in de familie.  Familie is een thema dat raakt aan de basis van ieders bestaan. Want iedereen maakt deel uit van een familie, welke vorm of samenstelling die ook heeft. Iedereen draagt de sporen van het familieleven met zich mee; van mooie en zelfs schitterende, maar ook nare herinneringen. Een rijke voedingsbodem voor de literatuur. Niemand weet immers wat zich afspeelt achter gesloten deuren. Geschiedenissen en geheimen, tradities en tragedies, ze verbinden én verscheuren gezinnen.

Alles is familie. Al is familie soms niet alles. Immers: ‘Alle gelukkige gezinnen lijken op elkaar, elk ongelukkig gezin is ongelukkig op zijn eigen wijze.’ Bibliotheek Kennemerwaard heeft een aantrekkelijk programma voor je samengesteld dat aansluit bij het thema van deze Boekenweek.

Familie vertelvoorstelling Bij ons in de familie!
Iedereen heeft familie. Wat betekent familie voor jou? Is familie belangrijk of niet? Vaak zeggen we: bij ons in de familie … doen we het zo! Maar wie hoort er nu eigenlijk bij jouw familie? Hoe kom je aan je familie? Heb je de familie nodig? Verteller Jaap Nijhof probeert door middel van drie verhalen en sprookjes samen met het publiek een antwoord te vinden op deze vragen. De voorstelling is speciaal voor de hele familie, van 7 tot 107 jaar. Iedereen is dus welkom in Bibliotheek De Mare op zaterdag 16 maart van 14.00 tot 14.45 uur.
De toegang is gratis.

Familieopstellingen door Heiko Sportel
Bij een familieopstelling ervaar je waar de oorzaak zit van vastzittende patronen. Patronen als: onzekerheid, niet gezien of gehoord worden, je plek of je pad in dit leven niet kunnen vinden. Een familieopstelling geeft geen kant-en-klare oplossing. Wel een helder inzicht in je situatie, een nieuw perspectief en daarmee meer keuzevrijheid voor jezelf zodat de liefde en de energie weer kunnen gaan stromen. Meer weten? Kom naar Bibliotheek Alkmaar Centrum op zondag 17 maart van 14.00 tot 15.30 uur. De toegang is € 2,50.

Maak kennis familietherapeut Ellis Tolsma
Een familietherapeut helpt mensen om de verbindende krachten in een familie weer sterker te maken. Door de communicatie te verbeteren komen familieleden weer met elkaar in contact en voelen zich weer veiliger. Problemen uit het verleden kunnen worden afgerond. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen samen of apart komen. Maak kennis met Ellis en stel haar vragen. Meld je gratis aan voor een sessie van een kwartier. Bibliotheek Alkmaar Centrum, woensdag 20 maart tussen 14.00 en 16.00 uur. Gratis, maar aanmelden is noodzakelijk.

Schrijfworkshop met Maureen Hessel
Schrijf voor je plezier, ook als je geen schrijfervaring hebt. Doe mee en laat je uitdagen door het thema van de Boekenweek “Bij ons in de familie” en door de schrijfopdrachten. Wat is jouw verhaal, denk je aan een speciaal familielid, heb je een zelf gekozen “familie”? Verwoord op papier wat jouw gedachten, gevoelens en herinneringen zijn. Wat je schrijft mag je met anderen delen of voor jezelf houden. Bibliotheek Alkmaar Centrum op vrijdag 22 maart om 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is € 2,50.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.