Bijendag

Bijen zijn belangrijke diertjes. Ze produceren bijvoorbeeld honing en bestuiven bloemen en planten, zodat deze zich weer voort kunnen planten. Ze zijn daarmee van groot belang voor het voortbestaan van plantensoorten en de rijkdom van de biodiversiteit. De tuin ligt aan Berenkoog 43, in Alkmaar. Check deze activiteit later nog eens voor het actuele programma.

Presentatie en bezoek bijenstal
De imkers van de bijenstal geven presentaties over het leven van de honingbij en de wilde bij. Kleine groepjes volwassenen en kinderen bezoeken daarna onder begeleiding van imkers deze stallen en krijgen uitleg over het leven van de bijen en hoe ze de honing maken. Dit gaat de hele middag door. Zie het onderstaande programma. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteiten.

Bijenproducten te koop
Er zijn bijenproducten te koop, zoals verschillende soorten honing, kaarsjes van bijenwas, allerlei wollen bijenfiguurtjes en een assortiment zaden van bij-vriendelijke planten. Dat laatste is interessant om meer bijen te lokken naar border of balkon. Zo kunnen mensen zelf een bijdrage leveren aan meer biodiversiteit.

Kinderactiviteiten
Kinderen kunnen zich laten schminken (tot 14.30 uur), een bijenhotelletje maken, een speurtocht door de tuin doen en een kaarsje maken van bijenwas. Het Kabouterpad lopen is ook altijd leuk voor de kleintjes. Dat kost € 3,- en je mag je puntmuts houden. Een bijzondere rondleiding met een insectenexpert van de KNNV is om 15.00 uur (onder voorbehoud).

Tenslotte is het terras een heerlijke plek om even te zitten, iets te drinken, te eten en de ervaringen en indrukken te delen met elkaar.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.