Workshop Pinhole camera met Jan Meurs (fotocafe Artiance)

Ambachtelijke fotografie uit oude tijden. Ooit waren ze in steden als Havana (Cuba), Delhi (India) en Kabul (Afganistan) te vinden; straatfotografen die met een grote analoge houten camera foto’s maakten van welwillende voorbijgangers. Naast hen een emmer water met daarin de gemaakte zwart-witfoto’s en een soort waslijntje met knijpers om de fotootjes te laten drogen. Pure nostalgie!
De fotograaf met een doek over z’n hoofd neemt plaats achter een boxcamera en kijkt aandachtig door de zoeker naar de persoon die wordt gefotografeerd. Die persoon moet secondenlang stilzitten. Na de opname tovert de fotograaf wat in de houten camera, die ook een mini-donkere kamer blijkt te zijn. En na een paar minuten verschijnt daar de nog natte zwart-witfoto uit die magische box camera! Toch heel wat anders dan achteloos met je smartphone honderd foto's in een paar minuten maken.

Deelname is gratis.
Geef je van tevoren wel op via mail: info@kunstuitleenalkmaar.nl of aan de balie.
Als je je niet hebt aangemeld en achteraf toch tijd en zin hebt, kom dan spontaan langs. Bij de meeste workshops kun je dan wel aansluiten.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.