West-Afrikaanse Djembé lessen in Alkmaar

Start 7 september

Wil je de West-Afrikaanse djembé ontdekken? Schrijf je dan in voor de 10 weken durende introductiecursus West-Afrikaanse Djembé lessen in Alkmaar. Djembé is voor iedereen toegankelijk, Je hebt hier dus geen muzikale opleiding of opleiding voor nodig want iedereen heeft de beat. Denk maar aan je hart of een beweging zoals lopen.

Ik ben Patrick Ngambi; in een kom uit Kameroen (West-Afrika) en artistiek leider van Djembé Band Zamana. Ik heb Djembé-lessen gevolgd bij verschillende grote Djembé-meesters uit Senegal, Guinee en Mali. Voor mij ligt de nadruk op de muziek niet op de uitvoering. Mijn lessen en workshops zijn dan ook een aanrader voor jong en oud en voor iedereen die geraakt wil worden door hun passie voor West-Afrikaanse muziek.

In deze Djembé-cursus van 10 lessen leer je als eerste over de Djembé, een trommel die je met je handen bespeelt. Na een eerste uitleg over de techniek en de verschillende geluiden die gemaakt kunnen worden, gaan we een Djembé ritme spelen. Later worden verschillende ritmische patronen op de djembé toegevoegd en worden ze samen gespeeld. De basdrumbegeleiding (de dunduns) speelt hierbij een rol. Door pauzes en arrangementen leer je reageren (en communiceren) met je instrument.

De cursussen zijn gericht op kinderen en volwassenen, beginners en gevorderden. De lessen duren 1,5 uur, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de juiste techniek om de djembé te spelen, samen te spelen, je creativiteit te ontwikkelen en natuurlijk samen plezier te hebben!

De introductieprijs voor nieuwe leden is € 100,- voor een periode van 10 weken en elke les duurt anderhalf uur. Dus sluit je aan bij iemand (je vrienden of een familielid) en krijg een eenmalige 50% korting.

De huur van een Djembé voor een periode van 10 weken is € 50,-. De Djembé die voor de periode van 10 weken wordt gehuurd, kan dan mee naar huis worden genomen.

De locatie is Zaal Meereboer Hereweg 81 Oudorp (Alkmaar).
Voor meer informatie en aanmelding kun je bellen met De Djembé Band Zamana.
Telefoonnummer: 06-420 110 93 Of mail naar info@zamana.nl of kijk op www.zamana.nl

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.