OUDERWETSE KNIJPERBAK MAKEN

Het thema van Kleurrijk De Rijp 2023 is ‘jong talent’, met een hoofdrol voor de jonge meubelmakers Guus van Velthuijsen (24) en Laura Bosman (25) uit Graft. Zij exposeren hun ambacht in de Rijper musea In ’t Houten Huis en Jan Boon en in de Grote Kerk van De Rijp. Guus werd in 2018 en 2019 Nederlands kampioen meubelmaken.

Onder leiding van meubelmakers Guus van Velthuijsen en Laura Bosman maak je een ouderwetse knijperbak tegen materiaalkosten. Je maakt kennis met oerdegelijk vakmanschap en neemt een mooi souvenir mee naar huis. Kosten deelname:12,50 euro per persoon. Aanmelden: info@kleurrijkderijp.nl

Hoe het begon

Guus heeft van jongs af aan een passie voor hout. Als kleuter was hij niet weg te slaan uit de werkplaats van zijn opa. Na de basisschool koos hij voor PCC Oosterhout in Alkmaar waar hij de opleiding Vakcollege Techniek, richting Fijnhout volgde. Daarna ging hij naar het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Amsterdam en koos voor de richting Ondernemend Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer. Laura vond haar passie voor meubelmaken na de havo, toen zij op een beurs een stand van haar latere opleidingsinstituut trof. Het duo ontmoette elkaar op de opleiding, werden eerst privé en in het derde jaar van hun studie ook zakelijk partners. In 2018 startten zij hun meubelmakerij Velthout.

Ook geeft het duo een workshop vogelhuisje timmeren voor kinderen!

 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.