Klimaatcursus “De Groene Verandering”

Niet doemdenken, maar duurzaam doorpakken!

 

Klimaatverandering is vrijwel dagelijks in het nieuws en houdt veel mensen bezig. Behalve de vraag wat de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering zijn, komt bij velen ook de vraag op: wat betekent het voor mij of voor mijn (klein)kinderen? En wat kan en moet er gedaan worden om de gevolgen tegen te gaan en hoe kan ik daaraan bijdragen? Daarom organiseert IVN Noord-Kennemerland samen met Bibliotheek Kennemerwaard de klimaatcursus “De Groene Verandering”. 

Tijdens de klimaatcursus krijg je uitleg over klimaatverandering, je hoort inspirerende visies hoe het anders kan én je maakt een persoonlijk actieplan voor een groenere leefstijl. Een plan dat echt bij jou past en je daardoor volhoudt. Bij de cursus horen drie groepsexcursies naar duurzame initiatieven in de buurt. De excursies zijn op zaterdag 22 maart, 13 en 20 april van 09.30 tot 12.00 uur. Bovendien geeft een workshop “Storytelling” je de handvaten om anderen in jouw omgeving te motiveren om ook groenere keuzes te maken.

IVN

Het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) heeft als doel mensen liefde voor de natuur mee te geven door hen de natuur te laten beleven. Tegelijkertijd zien we dat vervuiling en klimaatverandering invloed hebben op de natuur.

Aanmelden

Geïnteresseerd en meedoen? De cursus start op dinsdagavond 5 maart in de bibliotheek in Alkmaar Centrum (Gasthuisstraat 2). De cursus is van 19.30 tot 21.30 uur en bestaat uit 7 lesavonden op dinsdag en 3 excursies naar duurzame initiatieven in de buurt. Deelname aan de cursus bedraagt € 70,- (voor leden van IVN € 50,-). Meer informatie of reserveren? Stuur een email naar klimaat@ivnnkl.nl.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.