-

Cursus lezen van oud schrift (Gevorderden)

Tijdens de cursus Oud Schrift voor gevorderden doet je, aan de hand van teksten uit de 16de tot de 18de eeuw, nog meer ervaring op met het lezen van historische handschriften. Er wordt ook ruim aandacht besteed aan de analyse van de verschillende documenttypen die er worden gelezen. Wat is de context van een document? Wat betekent de datum die erop staat? Welke muntsoorten en numerieke systemen werden er gebruikt? Je krijgt voor iedere les teksten mee om thuis te 'transcriberen'. In de les lezen en worden die teksten besproken.

De cursus is bedoeld voor degenen die de beginnerscursus hebben gevolgd en voor mensen die al enige ervaring hebben met het lezen van oude handschriften. Wie nog geen of weinig ervaring heeft met het lezen van oude handschriften, wordt geadviseerd eerst de beginnerscursus oud-schrift te volgen.

De cursus wordt gegeven door Lisette Blokker van het Regionaal Archief. De vierde cursusmiddag (22 november) wordt je getrakteerd op een gastles door oud-archivaris Harry de Raad, expert in het lezen van oud schrift en auteur van het dit najaar te verschijnen standaardwerk over het Beleg van Alkmaar.

Wanneer
11 oktober, 25 oktober, 8 november, 22 november, 13 december, 20 december, 10 januari, 24 januari

Aanmelden: per mail info@archiefalkmaar.nl of per telefoon (072) 850 82 00

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.