Confettiproductiekantoor met stadsdichter Lonneke

Door stadsdichter Apollonia (Lonneke) van Heugten

Op zaterdag 23 maart in Bibliotheek de Mare en zondag 24 maart in Bibliotheek Alkmaar Centrum maakt het Confettiproductiekantoor feest van falen. In dit poëtische pop-up kantoor produceren deelnemers confetti van oud zeer onder begeleiding van Apollonia, bekend als Lonneke van Heugten, Stadsdichter van Alkmaar.

Iedereen is welkom bij het Confettiproductiekantoor om confetti te maken van mislukte pogingen, torenhoge verwachtingen en zwaarwegende prestatiedruk. Ook schrijft iedere deelnemer een compassievolle spreuk, die anderen kan inspireren de imperfectie te vieren.

De stadsdichter roept jong en oud op om mee te doen: “Kom dingen die je dwars zitten ‘confetteren’ – een nieuw werkwoord dat zoiets betekent als het converteren van iets vervelends naar iets feestelijks. Kunst kan negatieve ervaringen omzetten naar iets moois en deelbaars. Confetti is daar een voorbeeld van.” Zowel zelf meegebrachte documenten als ter plekke geschreven of geknipte teksten kunnen met perforators ‘geconfetteerd’ worden. De worskhop is geïnspireerd op de zin “confetti van in kantoren geperforeerde dromen” uit het gedicht ‘Laat maar’ van Apollonia.

De geproduceerde confetti zal worden afgeschoten in de eerste videoclip van het project Uit Zicht, dat Apollonia realiseert dankzij een Makersimpuls van de gemeente Alkmaar. In 2024 maakt ze met andere creatieven drie poëziemuziekvideo’s met nummers van GALM, waarbij ze steeds stadsgenoten betrekt.

Deelname is vrij op zaterdag 23 maart van 14.00 uur tot 16.00 uur in de vesting van de Mare en zondag van 12.00-14.00 uur in de vesting Centrum van Bibliotheek Kennemerwaard.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.