In deze 4-delige workshop leren fermentatiemeester Geert en chefkok Brian je meer over de wondere wereld van fermentatie.
Je leert hoe fermentatie werkt en hoe je dat veilig toe kunt passen. Je leert fermenteren met bacteriën (lacto-fermentatie en azijn), fermenteren met gist (alcohol en zuurdesem) en fermenteren met schimmel (kojigerst, garum, shio-koji). Daarnaast leer je ook hoe je je eigen non-alcoholische dranken brouwt (kombucha, jun, kefir, kwas en lacto-sap).
Op de laatste dag kookt het team van Neder een uitgebreide late lunch voor jou en een +1 met fermenten uit de cursus en bijpassende drankjes die je zelf hebt gemaakt. Zo krijg je een goed idee welke culinaire toepassingen je toekomstige fermentatievaardigheden kunnen hebben!
Je mag je fermenten, starterculturen en fermentatiebenodigdheden mee naar huis nemen, zodat je na de cursus direct aan de slag kunt.
Tarief: €375
Inclusief: 4-delige cursus, verzorgde lunch, thee en limonade, lesmateriaal, speciale lunch voor 2 personen (laatste dag), starterculturen en ingrediënten.
Data: zondag 21 mei, zondag 28 mei, zondag 4 juni, zondag 11 juni