4-delige Fermentatiecursus

Restaurant Neder

In deze 4-delige workshop leren fermentatiemeester Geert en chefkok Brian je meer over de wondere wereld van fermentatie. ​

Je leert hoe fermentatie werkt en hoe je dat veilig toe kunt passen. Je leert fermenteren met bacteriën (lacto-fermentatie en azijn), fermenteren met gist (alcohol en zuurdesem) en fermenteren met schimmel (kojigerst, garum, shio-koji). Daarnaast leer je ook hoe je je eigen non-alcoholische dranken brouwt (kombucha, jun, kefir, kwas en lacto-sap).​

Op de laatste dag kookt het team van Neder een uitgebreide late lunch voor jou en een +1 met fermenten uit de cursus en bijpassende drankjes die je zelf hebt gemaakt. Zo krijg je een goed idee welke culinaire toepassingen je toekomstige fermentatievaardigheden kunnen hebben!​

Je mag je fermenten, starterculturen en fermentatiebenodigdheden mee naar huis nemen, zodat je na de cursus direct aan de slag kunt.​​

Tarief: €375

Inclusief: 4-delige cursus, verzorgde lunch, thee en limonade, lesmateriaal, speciale lunch voor 2 personen (laatste dag), starterculturen en ingrediënten.​

Data: zondag 21 mei, zondag 28 mei, zondag 4 juni, zondag 11 juni

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.