Wethouder Van de Ven plant vrijheidsboom met delegaties zustersteden

Wethouder Anjo van de Ven (OPA), verantwoordelijk voor het groenbeleid in Alkmaar, plant op vrijdag 13 oktober een vrijheidsboom op het Victoriepark. Zij doet dit samen met de officiële delegaties uit de zustersteden ter gelegenheid van de 65-jarige jumelage met Darmstadt en Troyes. Ook de burgemeester van Bergama en bestuurders van Bath en Tata zijn hierbij aanwezig.

450 jaar Ontzet, Vrijheid en Verbondenheid

De stedenbanden met Darmstadt en Troyes bestaan in oktober 65 jaar. Dit jubileum wordt gevierd met delegaties uit de vijf zustersteden. Tijdens dit evenement wordt ook stilgestaan bij 450 jaar Alkmaar Ontzet, waarbij de thema’s Vrijheid en Verbondenheid centraal staan. Daarnaast wordt erbij stilgestaan dat het nog steeds zeer actueel is dat mensen zich voor elkaar inzetten en dan laat de band tussen onze steden zien hoe belangrijk en duurzaam dat kan zijn. 

Vrijheidsboom

Om 16:00 uur wordt door wethouder Anjo van de Ven met de delegaties uit de zustersteden in het Victoriepark een Vrijheidsboom geplant. Voor de te planten boom is gekozen voor een iep, vanwege de symbolische waarde. Deze boom staat namelijk voor ‘vriendschap en liefde’. Nadat ook de vijf officiële vertegenwoordigers hun steentje hebben bijgedragen aan de groei en bloei van de boom door middel van een schep aarde op de boomkluit, wordt met de andere delegatieleden het glas geheven. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.