-

Vrouwen vieren 450 jaar vrijheid!

De vrouwen van Tadam! zingen al jarenlang prachtige wereldmuziek uit verschillende landen. Toen de gemeente Alkmaar een oproep deed aan alle Alkmaarse verenigingen om na te denken over een activiteit in het kader van 450 jaar Alkmaars Ontzet, kwam bij Tadam! natuurlijk al snel het idee boven drijven om samen met andere Alkmaarse vrouwen, ook van andere culturen, te gaan zingen.  Zingen verbindt immers! Samen met Houriya Abbou, sociaal cultureel werkster van Wijkcentrum Thuis in Overdie en van VROUWenKRACHT, heeft het bestuur van Tadam! plannen gemaakt en uitgewerkt. Subsidie bij de Gemeente aangevraagd en toegekend gekregen.

Op een aantal woensdagochtenden in februari hebben al een aantal vrouwen van Tadam! met de vrouwen van de huiskamerinloop kennisgemaakt. Natuurlijk konden  ze niet om het vreselijke nieuws van de aardbevingen in Turkije en Syrië heen. Ze waren samen in verbondenheid. Daarna bleek al  snel dat samen zingen, samen  klinken verbindt. 

De vrouwen van de Huiskamergroep gaan op 7 maart  boodschappen doen en  samen koken met een aantal vrouwen van Tadam! Want ook samen koken schept een band.

Het plan is dus met elkaar in verbondenheid, verscheidenheid, vrijheid en verdraagzaamheid:  koken, eten, drinken en liedjes zingen uit verschillende landen.

Opzet van de avond:  

vanaf 17.30 uur: elkaar ontmoeten, samen eten en drinken, luisteren naar Christi Klinkert (conservator van het Stedelijk Museum) en Anja Schouten (burgemeester van Alkmaar) die ons vertellen over wie die sterke vrouwen waren, die in 1573 meededen aan het Alkmaars Ontzet. En wat die vrouwen van toen betekend hebben voor de Alkmaarse vrouwen van nu. Er zal muziek klinken met instrumenten van 450 jaar geleden, door Aggie Fluitman en  Inge Siezenga.

Van 19.30-20.30 wordt er met alle aanwezigen samen gezongen onder leiding van Inez Vermooten  (dirigente van Tadam!). Liedjes van verschillende landen, waaronder het indrukwekkende lied Prayer of the Mothers. Vrouwen roepen in dit lied op om te stoppen met het voeren van oorlog:

"From the north to the west, From the south to the east, Hear the prayer of the mothers, Bring them peace , bring them peace"

Wanneer:                        Woensdag 8 maart 2023, inloop v.a. 17.30, eind rond 21.00 uur 

Voor:                                Vrouwen (minimum leeftijd 13 jaar)

Waar:                               Wijkcentrum Thuis in Overdie, Van Maerlantstraat 8, Alkmaar

Aanmelden:                    Van te voren : telefonisch of via  Whatsapp bij Houriya Abbou (0645003533)                   

Entree :                            Gratis

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.