Vrij van Verzet

Op de avond van het Ontzet zien we twee Alkmaarders en een krijgsgevangen Spanjaard, tot hun enkels in de modder. De dijken zijn doorgestoken. De Spanjaarden op el grande retorno. Op de plek waar de Spanjaarden 450 jaar geleden hun tenten achterlieten, schrijven zij een gloednieuw hoofdstuk. Een potje modderworstelen rondom het thema, wat altijd een gespreksonderwerp zal blijven: de Vrijheid.

De epische strijd die 450 jaar later nog immer gevierd wordt is gestreden. Eindelijk is de belegering voorbij. Eindelijk is er vrijheid! Alcmaria Victrix!!

En nu…?

In Vrij van Verzet stelt Collectief BLAUWDRUK de vraag welke rol vrijheid speelt in vredestijd. Wat komt er na het vieren? Als de roes van de Ontzettingsfeesten is weggetrokken, de modderige morning-after is aangebroken en de vrijheidskater inkickt, wat gaan we dan met elkaar doen?

In een steeds verder escalerende avond ontvouwt zich een schrijnende tragikomedie over hoe om te gaan met de vrijheid waar je zo lang voor hebt gevochten. Bevrijd worden is misschien niet hetzelfde als vrij zijn. 

Praktische informatie

Vanaf de startlocatie lopen we gezamenlijk naar de voorstellingsplek. Op de startlocatie zijn toiletten aanwezig. De startlocatie bevindt zich tegenover treinstation Alkmaar Noord. Auto’s kunnen gratis geparkeerd worden op het parkeerterrein.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.