-

Victoriewandeling

De route van 15,73 km gaat langs de plekken waar het Spaanse Leger gelegerd lag en waar de plaatsen gevechten plaatsvonden.

Aan de hand van oude kaarten is een route samengesteld en men loopt zoveel mogelijk over de wegen en dijken waar het Spaanse Leger liep. De wandelaar wordt hiervan op zoveel mogelijk manieren bewust gemaakt.

Langs de route zijn 12 tot 15 stempelposten. Deze kramen worden o.a. bemand door vrijwilligers goede doelen organisaties voor wie de opbrengst van het evenement bedoeld is. Zij kunnen zich hiervoor in de loop van dit jaar aanmelden. Het moet een feestelijk geheel worden. En langs de route vinden activiteiten plaats.

Je loopt als het ware langs de plekken waar de vijand was en we gaan kijken of er nog wat ligt dat we kunnen gebruiken en kunnen eten… Lukt het 15,73 km om de stad te lopen voelt het als jouw eigen Victorie.

Na afloop ontvang je ook een boek met het verhaal over het beleg en met vele nog niet bestaande prenten die een helder beeld geven van de situatie.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.