Trotseerloodjes 450 jaar ontzet

Rotaryactiviteit

Zaterdag 25 februari a.s. start de eerste activiteit van de Rotary in het kader van 450 jaar Ontzet!

Om een blijvende herinnering te behouden aan de festiviteiten worden op het Waagplein deze dag tussen 13.30 uur en 16.30 zogenaamde trotseerloodjes gegoten.

Gedurende dit jaar zullen er totaal exact 1573 exemplaren worden gegoten. Elk exemplaar krijgt een ingeslagen nummer en belangstellenden kunnen hun eigen unieke nummer kiezen.

De trotseerloodjes zijn voor vele Alkmaarders niet iets onbekends. In 2004 werden er 1300 gegoten en ook tijdens Kaeskoppenstad en de Klim naar de Hemel werd er honderden gegoten. Het is een collectorsitem geworden. Na verloop van tijd krijgt het glanzende loden plaatje een mooie gepatineerde kleur. ‘Je hebt er schijnbaar niets aan, maar toch bewaar het je hele leven’…

Initiatiefnemer voor deze herinnering plaquettes van ca 300 gram is Rotaryclub Alkmaar.

Rotary bestaat dit jaar 100 jaar in Nederland en op zaterdag 25 februari zijn er ‘s middags activiteiten in het Waaggebouw, georganiseerd door een aantal Rotaryclubs uit Alkmaar en omgeving. Zo worden er wafels gebakken door Rotaryclub Bergen, is er verkoop van warme chocolademelk door de club van Heiloo en en Glühgin (via café ’t Hartje) door de club Young Ambition en is er een wensboom waaraan iedereen een wens kan ophangen, die Rotaryclub in de regio zo mogelijk zullen proberen te realiseren.

De opbrengst van de trotseerloodjes komt ten goede aan Alkmaarse Vrijwilligersorganisaties, waarvoor de club tevens een extra bijzonder en nieuw evenement in het najaar door Rotaryclub Alkmaar op touw wordt gezet. De netto opbrengst van deze serie trotseerloodjes zal bij 100% verkoop neerkomen op € 10.000.

Ieder trotseerloodje krijgt een eigen gekozen nummer mee. Maar natuurlijk geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Want van elk nummer is maar één exemplaar. De kosten zijn € 8,10 voor een genummerd exemplaar.

Zaterdagmiddag is de start van deze activiteit, maar gedurende het jaar zullen er nog een aantal momenten volgen, totdat de 1573 exemplaren zijn verkocht.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.