Sponsorloop 't Praethuys

450 km wandelen voor ‘t Praethuys in Alkmaar

In 2023 wordt Alkmaars Ontzet 450 jaar gevierd en bestaat ook ‘t Praethuys, Centrum voor leven met en na kanker in Alkmaar 20 jaar. Drie Alkmaarse vrienden hebben het plan opgevat om die feestelijke feiten te combineren in een actie voor het goede doel: ‘t Praethuys dus.

De mannen gaan onder de naam Alkmaarse Wandelmusketiers 450 kilometers serieus wandelen. In de maanden maart tot juni 200km voorbereiding, de Alkmaarse Vierdaagse in juni 4x20km, de Nijmeegse Vierdaagse 4x30km in juli en op 2 september 50km op ėėn dag, totaal 450km. Ze hopen met hun actie minstens 450 “Co”(mpagnons) te enthousiasmeren die € 25 willen bijdragen voor ‘t Praethuys. De musketiers worden zo de Alkmaarse Wandemusketiers & Co. Daarnaast zullen ze ook bedrijven en fondsen uitnodigen een bijdrage te doen. Vanaf begin maart brengen ze de actie onder de aandacht via reguliere en social media, via hun persoonlijke contacten, berichtjes, vlogjes enz.

Op vrijdag 18 augustus luiden de mannen om 10.00 de beroemde bel op de kaasmarkt op het Waagplein! De laatste 50 kilometer worden op zaterdag 2 september gewandeld en ze eindigen in de Grote Kerk in Alkmaar waar het opgehaalde bedrag wordt onthuld.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.