Onthullen van Het Grote Raam

Het is zover! Na jaren van voorbereiding wordt een indrukwekkend nieuw kunstwerk aan de Grote Kerk van Alkmaar toegevoegd; Het Licht van de Vrijheid: eenheid in verscheidenheid. Een glas-in-loodraam van 23 meter hoog en 6 meter breed, gemaakt door de internationaal bekende kunstenaar Fiona Tan ter gelegenheid van de viering van Alkmaar Ontzet 450 jaar.

Op 8 oktober om 11:00 uur vindt de onthulling plaats voor iedereen die geïnteresseerd is en iedereen die heeft bijgedragen Het Grote Raam mogelijk te maken. Dit vindt plaats van 11:00 tot 11:30 uur, daarna is het Grote Raam tot 15:00 uur te bezichtigen. Je hoeft je vooraf niet aan te melden.

In 2023 viert alkmaar de 450 jarige bevrijding op de Spanjaarden, de eerste stap op weg naar de 'geboorte van Nederland'! Daar is de Grote Kerk trots op en daarom onthullen ze op 8 oktober 2023 het nieuwe raam met als thema: Het licht van de vrijheid. 

Het thema Ontzet geeft ruimte om uiting te geven aan de gebeurtenis in 1573 met kernbegrippen als moed, trots en vrijheid. Om die eigenschappen gaat het voor de Alkmaarders bij het jaarlijkse ontzet. Vrijheid is de belangrijkste, we stonden immers op tegen de Spaanse overheersing. Een glaskunstwerk in het zuidelijke transeptraam van de Grote Kerk aangestuurd door overvloedig invallend (zon)licht: Het licht van de vrijheid.

Beluister de podcast over Het Grote Raam bij Urban Nomads Netwerk via Spotify of Apple Podcasts.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.