Met eigen ogen

Een prikkelende experience met videoprojecties, licht en geluid in het Stadhuis van Alkmaar

​De nieuwe beleving Met Eigen Ogen is gestart. Tot en met 8 oktober ervaar je deze unieke experience in het monumentale Stadhuis van Alkmaar. Met soundscapes, videoprojecties en special effects beleef je op geheel nieuwe wijze het verhaal achter Alkmaar Ontzet. Een meeslepend verhaal over vrijheid in het verleden, in het heden en in de toekomst. Aan de hand van originele schilderijen en objecten uit Stedelijk Museum Alkmaar en de meeslepende verhalen van de verteller Sinan Can wordt het een unieke ervaring.

Burgemeester Anja Schouten opende de innovatieve tentoonstelling door het symbolisch overhandigen van de sleutel van ‘haar’ stadhuis aan initiatiefnemers Mirella Doss en Els Schipper van Stichting Boven het Maaiveld. Dat eeuwenoude stadhuis is het decor van respectievelijk het verleden, het heden en de toekomst van Alkmaar. Met Eigen Ogen beleef je hoe vrij Alkmaarders waren na Alkmaar Ontzet 450 jaar geleden, wat vrijheid voor Alkmaarders anno 2023 betekent en wat de toekomstdromen van Alkmaarders zijn.

In het landelijke vieringsjaar ‘de geboorte van Nederland’ en exact 450 jaar na Alkmaar Ontzet geeft Met Eigen Ogen Met een nieuw perspectief op deze geschiedenis. Met een blik op het verleden, kijken we naar het heden en dromen we over de toekomst. Vrijheid van toen, in het licht van nu.

Het Stadhuis van Alkmaar opent haar deuren! Normaal is deze plek voor publiek gesloten, speciaal voor Met Eigen Ogen gaan de deuren van het Stadhuis van Alkmaar open. Voor even wordt het Stadhuis, het Huis van de Stad. Ontdek dit eeuwenoude monument en haar prachtige ruimtes en voel de historie van deze plek: het is hier waar het stadsbestuur de belegering van Alkmaar voor haar kiezen kreeg 450 jaar geleden.

“Visueel prachtig, we genoten van de mooie entourage, de sfeer en de stem van Sinan Can” – bezoeker Met Eigen Ogen.

Met Eigen Ogen is t/m 8 oktober dagelijks te beleven in het Stadhuis van Alkmaar.

Mis het niet en boek je tickets hier..

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.