-

Koken & Kieken

Een project van HET FOTOCAFE en de Alkmaarse buurthuizen.

Vrijheid, verdraagzaamheid, en met name verbondenheid en verscheidenheid willen we in dit project – als fotografen, letterlijk – “in het licht zetten”. Dat willen we doen door mensen van verschillende culturen en achtergronden aan elkaar te koppelen middels koken en fotograferen!

Koken & fotograferen zijn twee mooie manieren om met elkaar in contact te komen, en misschien wel met elkaar in contact te blijven!

De receptuur:
Breng mensen uit verschillende wijken, mensen met verschillende culturen samen. Laat ze met elkaar kennismaken door samen een maaltijd samen te stellen en die maaltijd vervolgens samen te bereiden in één de Alkmaarse buurthuizen en andere plaatsen van samenkomst.  Vervolgens nodigen zij een groep mensen uit, om samen van de maaltijd te genieten en nader contact te maken. Misschien wel blijvende contacten of vriendschappen!

We gaan buurthuizen uit alle wijken en dorpen van Alkmaar betrekken bij deze culinaire en fotografische interactie. Dit voorjaar gaan de kook & kieksessies in de buurthuizen en vergelijkbare locaties plaatsvinden. Ieder twee weken op een andere plek

met andere deelnemers en andere fotografen.

Kook & kiek boek:

En daar blijft het niet bij; de verbondenheid met elkaar door koken & kieken, alsmede de verscheidenheid aan gerechten en contacten die zijn ontstaan gaan leiden tot een mooi gedocumenteerd kook & kiekboek met kleurrijke foto’s, en alle recepten van de verscheidenheid aan gemaakte gerechten.

Expostie

Een expositie in September, liefst in de Grote Kerk of een andere centrale plek in Alkmaar van de mooiste kook & kiek momenten. Daarmee kan heel Alkmaar een beetje deelgenoot zijn van het project CONTACT DOOR KOKEN & KIEKEN.

Locaties:

  • Ontmoetingscentrum Zuid-West - woensdag 15 maart

           14/15 uur start koken, 17:30 uur  inloop gasten, 18 uur aan tafel

  • Wijkcentrum De Eenhoorn - donderdag 16 maart

           16:30 uur start koken,  18:00 uur aan tafel

  • Pleinzaal TAQA Theater de Vest - woensdag 22 maart
  • Sociaal cultureel centrum De Oever - 2e helft van april
  • Ontmoetingscentrum Wijkwaard - zaterdag 29 april

           17:15 - 17:45 uur inloop, 17:45 - 18:00 uur aan tafel

  • Buurthuis Overdie Ontmoet - Mei
  • Stadsfabriek - 
  • Reaal verzekeringen - 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.