Groots Alkmaar TV: een special over 450 jaar Alkmaar Ontzet

Groots Alkmaar TV maakte met medewerking van gemeente Alkmaar een speciale aflevering naar aanleiding van de viering van Alkmaar Ontzet 450 jaar. Opgenomen vanuit het Huis met de Kogel.

Presentator Hugo Koeman wandelt met burgemeester Anja Schouten over het bolwerk. Ze praten over de geschiedenis van Alkmaar Ontzet, over de verdedigingswerken van toen en over veiligheid in de tegenwoordige tijd.

De voorzitter van de 8 October vereeniging, Frits Westerkamp neemt Theo Vries mee in alles wat er komt kijken om alle activiteiten in het jubileumjaar rond het ontzet van Alkmaar te organiseren.

Collectief Blauwdruk maakte een hilarische theatervoorstelling over het ontzet van Alkmaar, ‘Vrij van Verzet’. Op de plek waar de Spanjaarden tijdens de belegering in de modder stonden, op de verdwenen fundamenten van de kastelen in de Oudorperpolder. Hans Mathot ging kijken.

Meteen na de uitzending is het agenda-blokje. Iedereen die iets organiseert dat ook voor senioren interessant is kan zelf een korte aankondiging filmen en sturen naar: grootsalkmaar@abchuis.nl

Bekijk deze aflevering van Groots Alkmaar TV vanaf 15 september op Alkmaar Centraal, dagelijks om 12.00 en om 24.00 uur. Of kijk via www.grootsalkmaar.nl. Daar staat meer informatie over alles wat in de uitzending aan de orde komt.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.