Expositie GASTVRIJHEID VERBEELD

De liefde voor lekker eten en passie voor fotografie vormen de basis voor dit fotoproject van het Fotocafé Alkmaar. De foto’s in de expositie laten zien hoe verspreid over Alkmaar gastvrijheid tot leven komt in buurthuizen, ontmoetingscentra, in een opvanglocatie, Pleinzaal van De Vest en een creatieve broedplaats.

Een verscheidenheid aan gerechten werd bereid door koks op basis van recepten uit hun eigen cultuur. Zo werden er Iraakse gerechten bereid in Wijkcentrum De Eenhoorn, Amsterdamse lekkernijen in Ontmoetingscentrum Zuid-West en Surinaamse Bami bij Wijkcentrum De Oever. Een Oekraïens keukenteam maakte Paska en Borsch in de Opvanglocatie Wognumse Buurt en in het ontmoetingscentrum Wijkwaard stonden Hollandse asperges , Syrische freekeh en Marokkaanse mhencha op het menu. Ook in het Buurtcentrum Overdie Ontmoet en tijdens de bijeenkomst East meets West in De Vest stond de Syrische keuken centraal. In de Stadsfabriek schoven kunstenaars, muzikanten, technici, theatermakers en start-ups aan bij een Italiaanse maaltijd.

De vrolijke en kleurrijke beelden van het samen koken en eten laten de stad van zijn beste kant zien; gastvrij, betrokken en vol levenslust.

Fotoboek

Alle bijeenkomsten en de voorbereidingen zijn door fotografen van Het Fotocafé Alkmaar vastgelegd in beelden die voor zich spreken. Met verhalen en recepten zijn de foto’s samengebracht in het fotoboek GASTVRIJHEID OVER EN WEER. Een mooie herinnering voor alle deelnemers en een inspirerend culinair beeldverslag voor fijnproevers en fotografieliefhebbers.

Openingstijden expositie: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.