Commemoration Day

Commemoration Day 2023 staat in het licht van 450 jaar Nederland, een feestelijke herdenking. Een jaarlijkse herdenking ter ere van onze zeevaarder Jan Janszn. Weltevree, de Nederlander die, nadat hij nu 396 jaar geleden in Korea voet aan wal zette, uitgroeide tot het symbool van de vriendschap tussen onze beiden landen.

Programma:

Alleen voor genodigden 

14:00 uur Inloop in De Rijper Eilanden voor het officiële gedeelte

14:25 uur Start programma met welkomstroep door Jan Geert I. Gevolgd door Toespraak van ambassadeur Z.E. Hyoung Chan Choe. Toespraak van burgemeester van Alkmaar, mevrouw Anja Schouten. Geus ‘De Flierefluiter’, hij vertelt over 450 jaar Alkmaar Ontzet. Biljarter Sam van Etten, hij vertelt over zijn sportieve prestaties in Zuid-Korea Taeyoun Kim vertelt over de Koreaans keuken.

Open voor bezoekers

15:30 uur Varen de gasten door de Eilandspolder naar het centrum van de Rijp. Hier is iedereen van harte welkom om aanwezig te zijn bij de bloemlegging en het muzikale programma in de kerk.

16:30 uur Naast de Grote Kerk de bloemlegging bij het beeld van Jan Janszn. Weltevree

16:45 uur Start het muzikale gedeelte van het programma in de Grote Kerk van De Rijp met optredens van het Eilandspolderkoor en Sonja Kuiper met haar band.

Iedereen is hier van harte welkom om te luisteren naar de muziek en te genieten van een mix van Koreaanse en Nederlandse hapjes en een drankje.

Locatie: Grote Kerk van De Rijp aan de Grote Dam

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.