Boekpresentatie Onzichtbare monumenten

De tentoonstelling ONZICHTBARE MONUMENTEN is helaas alweer een lange tijd terug helemaal onzichtbaar geworden. Maar gelukkig hebben we het boek nog!

Iedereen kent wel een monument ter herinnering aan een belangrijke gebeurtenis uit heden of verleden. Deze monumenten staan zichtbaar verspreid door de stad. Maar in elke stad of waar dan ook, zijn veel meer monumenten die niet zichtbaar zijn. Plekken die persoonlijke herinneringen oproepen, vanwege een gebeuren dat daar heeft plaats gevonden en waarvan niemand op de hoogte is, behalve jijzelf.
Elke keer als je daar voorbij gaat, denk je aan het voorval. “Onzichtbare monumenten”, elke stad of dorp zit er onzichtbaar vol mee.
De Alkmaarse beeldend kunstenaars Kees Oosterbaan en Rob Komen zijn samen op zoek gegaan naar deze onzichtbare monumenten in hun woonplaats. Een zoektocht naar verhalen over belevenissen in de persoonlijke levenssfeer van inwoners uit hun stad. Talloze inwoners van Alkmaar stuurden hun onzichtbare monumenten in. Het boek is de verzameling van alle onzichtbare monumenten in Alkmaar die ingestuurd zijn door enthousiaste deelnemers aan dit unieke project.

Op zaterdagmiddag 14 oktober om 15.00 uur wordt het boek gepresenteerd in Kunstuitleen Alkmaar. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Rob en Kees zorgen voor een stapel gesigneerde boeken die dan meteen te koop zijn. Tijdens de presentatie worden drie exemplaren op onze eigen wijze verloot.

De boeken kosten slechts € 15. Wil je deze middag een boek kopen? Mail voor 24 september naar info@robkomen.nl om dat door te geven, en neem het bedrag gepast mee.

Het is hier te bestellen via internet, maar dan betaal je verzendkosten en krijg je geen handtekening van Kees en Rob!

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.