Zuurkoolmaaltijd

*Let op!* De locatie van de zuurkoolmaaltijd is veranderd. Van de Grote Kerk naar een gezellige tent op de Paardenmarkt.

Zuurkool en Alkmaar Ontzet gaan hand in hand! De zuurkoolmaaltijd niet meer weg te denken tijdens de viering van Alkmaar Ontzet. Een echte Alkmaarse traditie: tijdens Alkmaar Ontzet eet je zuurkool.

We heten we alle zuurkooleters van harte welkom op de Paardenmarkt in Alkmaar. Ook hier verwachten we dat de overwinning zal goed smaken! Met de zuurkool van Kramer, de halve worst van Jeroen de Vries en gezellige dweilbandjes!  

Er komt nogal wat bij kijken om 3300 maaltijden klaar te maken. We zijn erg blij met het Horizon College die van de zuurkoolmaaltijd een echt project maakt. Twee leerlingen zijn de projectleiders die samen met hun team van 20 leerlingen jouw gastheer of gastvrouw zijn.

De zuurkool wordt jaarlijks gesponsord door Kramer Langedijk en de 1650 (!) overheerlijke worsten door Slagerij Jeroen de vries. Voedselverspilling vinden we zonde, de eventueel overgebleven zuurkool vriezen we in porties direct in. 

Wij zetten vol in op een ONTZETtend gezellige en smaakmakende maaltijd.

De zuurkoolmaaltijd is een speciaal evenement alleen voor leden. Je kunt je maaltijd en dinertijd reserveren tijdens de kaartuitgifte momenten in september. Wij wensen je alvast veel voorpret!

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.