Vlettenroeiwedstrijd

Onderdeel 8 October Alkmaar Ontzet

Sinds 1985 wordt traditiegetrouw de zaterdag voor Alkmaar Ontzet de vlettenroeiwedstrijd op het Noordhollandsch Kanaal georganiseerd. In stalen vletten roeien per heat twee ploegen tegen elkaar een vast traject. Het te roeien traject gaat langs het Arcadeplein (tussen de Tesselsebrug en de Ringersbrug) en bestaat uit een recht stuk van circa 200 meter dat heen en terug geroeid wordt. Een ploeg bestaat uit 6 roeiers en een stuurman of -vrouw. Er wordt geroeid in drie klassen: dames, heren en gemengd. De klasse wordt bepaald door de roeiers. Dit betekent dat een herenroeiploeg een stuurvrouw mag hebben en een damesroeiploeg een stuurman.

De organisatie is in handen van het Zeekadetkorps Alkmaar. Het korpsschip De Bulgia ligt afgemeerd langs het Arcadeplein en fungeert als startschip. De werkponton van het korps, afgemeerd langszij de Bulgia, zal dienst doen voor de verkoop van dranken, snoep, snacks en broodjes. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan het Zeekadetkorps.

Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Iedereen kan zich met een ploeg inschrijven. Of je nu familie, vrienden of collega’s van elkaar bent of elkaar kent van school, club of vereniging, als je 7 personen bij elkaar hebt, kun je je inschrijven. De inschrijving sluit de zaterdag 23 september. Het aantal deelnemende teams is beperkt, dus als je mee wilt doen, schrijf je dan snel in via roeiwedstrijden@zeekadetkorps-alkmaar.nl

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.