Minikoraal Alkmaar

Onderdeel 8 October Alkmaar Ontzet

Wegens groot succes staat deze flitsende muzikale voorstelling natuurlijk weer op ons programma. Geloof ons, dat wil je als basisschool niet missen! Honderden kinderen uit de groepen 7 en 8 zingen mee met liedjes over Alkmaar Ontzet en leren op een speelse manier over het Alkmaarse verhaal van de herovering van onze vrijheid. Een thema dat nog steeds actueel is.

Podium Victorie zal op haar grondvesten schudden als de leden van Vive les Gueux vol vuur de verhalen vertellen van het beleg van Alkmaar in 1573. Het jonge publiek zingt samen met de Alkmaarse topband Beejay & the Memphis Project, die de liederen uit die tijd in een eigentijds arrangement ten gehore brengt.

Alle Alkmaarse helden uit 1573, zoals Nanning van Foreest, Dirck Duyvel, Jacob Cabeliau, Maerten Pieterszoon van der Meij en zelfs Trijn Rembrands zullen de revue passeren.

Hoe zat het nou precies met die Spanjaarden en de Alkmaarders, wat vieren we ook al weer op 8 oktober en waar komt ons volkslied vandaan? Na deze geschiedenisles ga je dat nooit meer vergeten!

Zit je dus in groep 7 of 8 van een Alkmaarse basisschool? Meld je dan snel aan met je klas. Vol is namelijk echt vol!  

Tijdstip: 9.00-10.00 uur en 11.00 - 12.00 uur
Aanmelden:  minikoraal@8october.nl

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.