Uitagenda Alkmaar

De meest complete Uitagenda van Alkmaar. Hier vind je alles wat er in en om Alkmaar te doen is en een overzicht van alle evenementen in de stad. Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, we sturen je iedere maand een update van de leukste activiteiten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Meld een evenement aan

uitgelichte evenementen Alkmaar

vrijdag 24 mei 2024 T/M zondag 07 juli 2024

Kunstuitleen Alkmaar x Grote Kerk

Deze zomer presenteert Kunstuitleen Alkmaar het werk van drie Alkmaarse kunstenaars in de consistorie. Bewonder de stillevens van dagelijkse voorwerpen in een nieuw jasje van fotograaf Thomas Nondh Jansen. Ervaar de installatie en foto’s van Guda Koster, die zich beweegt in het gebied tussen mode, beeldhouwkunst, fotografie en performance. En ontdek de grote, abstracte en kleurrijke schilderijen van Henk Padt.

maandag 27 mei 2024 T/M donderdag 30 mei 2024

Avond4daagse Alkmaar

Van maandag 27 mei tot en met donderdag 30 mei zullen de straten van Alkmaar weer bruisen van energie! Dagelijks om 18.00 uur worden deelnemers uitgenodigd om een vijf kilometer lange route te wandelen, waar zij op de feestelijke slotdag op de Noorderkade beloond worden met de officiële Avond4daagse medaille

vrijdag 31 mei 2024

Sportcarrousel ParalympicZ

In de aanloop naar de zomer lanceert Sport-Z vanaf eind mei de Sport Carrousel ParalympicZ, een initiatief dat iedereen vanaf 12 jaar met een lichamelijke beperking de kans biedt om kosteloos kennis te maken met verschillende paralympische disciplines. Van schermen tot rolstoelbasketbal, rolstoeltennis en tafeltennis, deze unieke gelegenheid stelt deelnemers in staat om hun passie voor sport te ontdekken.

vrijdag 31 mei 2024

Het Nationale Theater

Swingende voorstelling over een Indische jazzband in turbulente tijden. Brown Sugar Baby is een swingende voorstelling met live-muziek over een Indische jazzband in de turbulente nadagen van de Nederlandse kolonie. Deze nieuwe (muziek)theatervoorstelling van Eric de Vroedt wordt gespeeld door elf muzikanten en acteurs.

zaterdag 01 juni 2024 T/M zondag 02 juni 2024

KAESKOPPENSTAD 2024!

Op 1 en 2 juni 2024 wordt de binnenstad van Alkmaar weer omgetoverd tot d’Oude Stad met Kaeskoppenstad: de stad van 1573, vlak na het Alkmaars Ontzet. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement staat alles in het teken van de 16e eeuw.

zaterdag 01 juni 2024

Boys named Sue

​‘’Boys named Sue’’ Tribute aan Johnny Cash. Herleef de rock, gospel en country van deze gezamenlijke held. Op 1 juni komt hij optreden bij Museum en beeldentuin Nic Jonk.

zaterdag 01 juni 2024

Disco zwemmen | Superhelden

Het is tijd om je zwemoutfit en dansschoenen uit de kast te halen, want er is weer discozwemmen in zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar. Het belooft een spetterende avond vol plezier, muziek en gezelligheid te worden. Het thema van de disco is ‘Superhelden'.

zondag 02 juni 2024

Vaartocht voor 'vroege vogels' door de Eilandspolder

Tijdens deze vaartocht op zondagmorgen 2 juni geniet je van de ontwakende natuur in de vroege ochtend. Wat een mooi contrast, de stilte van het land en het overweldigende geluid van de vogels. Je moet er wel vroeg voor op, maar dan beleef je ook wat bijzonders!

zondag 02 juni 2024

Hoornse Vaart Open Water Swim

Alkmaar Sport organiseert op zondag 2 juni van 12.00 tot 15.00 uur de Hoornse Vaart Open Water Swim. Een uniek evenement waarbij jong en oud kunnen deelnemen aan een sportieve activiteit in het prachtige landschap van de Hoornse Vaart in Alkmaar.

zondag 02 juni 2024

De Hout op Stelten

Het kinderfestival De Hout Op Stelten kan doorgaan. Om de broedende en voedende lepelaars niet te storen, wordt een gedeelte van het park afgezet en de ‘hoofdingang’ vanaf de Wilhelminalaan afgesloten. Het publiek kan het veld bij de muzieknis bereiken via de Prinses Julianalaan, de Prins Bernardlaan of de Koning Willem Alexanderlaan.

zondag 02 juni 2024 T/M zondag 29 september 2024

Expeditie Alkmaars Kanaal

Stap op je fiets en ga op expeditie! Maak kennis met Willem I, zaai mee langs de oevers, kraak je hersenen in de Denktank, proef de woorden van de stadsdichter en duik in vogelvlucht over het kanaal.

zondag 09 juni 2024

Swim to Fight Cancer

Op 9 juni 2024 vindt de eerste Alkmaarse editie van de Swim to Fight Cancer plaats. Deelnemers zwemmen door de wateren in de stad en zetten onmacht om in kracht. Samen halen zij geld op voor Stichting Fight Cancer en twee lokale projecten. De start is bij de Noorderkade.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Fietsen, wandelen en varen

Volg @alkmaarprachtstad ook op Instagram

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.