Emile Roemer opent eerste en laatste kaasmarkt van 2021

Op vrijdag 1 oktober opent Emile Roemer de 1ste en laatste kaasmarkt van het seizoen. Om 10.00 uur luidt hij de bel, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar.

Als waarnemend burgemeester van Alkmaar heeft Emile Roemer niet één keer de traditionele Alkmaarse kaasmarkt mee kunnen maken. Twee seizoenen geen kaasmarkten door corona, dat is voor een kaasstad best gek. En nu vindt er op de valreep toch nog een kaasmarkt plaats. Eenmalig en wel op vrijdag 1 oktober. Alkmaar vindt het dan ook een eer om Emile Roemer te mogen ontvangen om deze bijzondere kaasmarkt te openen.

Ook de kaasvader is in zijn nopjes: “We zijn blij dat we dit jaar toch nog met onze berries vol kaas over het Waagplein mogen dribbelen voor publiek. De afgelopen 2 jaar hebben we dit enorm gemist”.

Kaasmarkt 2022
Volgend jaar hoopt de kaasmarkt weer een volledig seizoen te draaien en veel toeristen en dagjesmensen te mogen ontvangen. De start van het kaasmarktseizoen in Nederland begint in Alkmaar op vrijdag 25 maart 2022.

Alkmaarse kaasmarkten
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement.

 

De kaasmarkt op 1 oktober is vanaf 10.00 tot 12.00 uur te bezoeken op het Waagplein. Bezoekers van de kaasmarkt vanaf 13 jaar wordt bij de toegang tot het marktterrein gevraagd om het tonen van de coronacheck-app met een geldige QR-code en een identiteitsbewijs, een negatieve coronatest of een herstelbewijs.

 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Fietsen in Alkmaar

Winkelen in Alkmaar

Eten in Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.