-

Mini Alkmaar Wandeling

In een verrassende anders-dan-anders route dwars door de historische binnenstad ontdek je de avonturen van miniatuurmensjes in hun eigen micro-wereldjes.

Een onvergetelijke stadswandeling vol miniatuurwereldjes

Heb je de kleinste inwoners van Alkmaar al gespot? Sinds kort staat de historische binnenstad vol met miniatuurwereldjes. In een verrassende anders-dan-anders route ontdek je de avonturen van miniatuurmensjes in hun eigen micro-wereldjes.

Vergroot je wereld en ga op pad met je gezin, met vrienden of als klassen- of bedrijfsuitje. Of hang je camera om en ga lekker op solo ontdekkingstocht. Mini Alkmaar is een unieke vorm van streetart gegoten in een heerlijke stadswandeling. Gluur mee in nisjes, achter regenpijpen en op muurtjes en laat je meevoeren met de bijzondere verhalen van deze mini-Alkmaarders!

Mini Alkmaar, waar een kleine stad groot in kan zijn…
De wandelroute is verkrijgbaar bij het VVV Kantoor voor € 2,50 en vervolgens start je ook bij het VVV kantoor met je route. De route is 2,5 kilomer lang en brengt je langs verborgen kerken, prachtige grachten en gezellige straatjes. 

Meer informatie vind je op de website van Mini Alkmaar

Foto's: Mini Alkmaar, Keith Montgomery

Meer ontdekken

VVV Alkmaar

VVV Alkmaar is hét startpunt voor je dagje uit. De medewerkers vertellen je graag wat je absoluut niet mag missen

Wandelen

Ontdek de mooiste plekjes van Alkmaar tijdens een stadswandeling, individueel of met een gids. Hou jij van rust, ruimte en natuur? Dat vind je in de omgeving van Alkmaar. 

Fietsen

Alkmaar is het vertrekpunt van veel mooie fietsroutes. Van een korte fietstocht naar zee tot een fietstocht door het mooie groene Land van Leeghwater.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.