Top 10 restaurants met hond

In Alkmaar zijn er zoveel leuke restaurantjes waar jij heerlijk kan lunchen, borrelen of dineren. Maar waar mag je jouw hond meenemen? Dit kan bij heel veel restaurants in Alkmaar. Hier vind je een overzicht met top 10 restaurantjes waar jouw hond mee mag.

De Nachtegaal

Restaurant De Nachtegaal zit op een historisch hoekje midden in het centrum van Alkmaar. Het mooie monumentale pand stamt  uit 1903 en kijkt uit op het oude stadhuis van Alkmaar. Ze ontvangen de gasten graag voor lunch, een borrel en proeverijen. Op de menukaart staan vlees,vis en vegan gerechten. Zij kopen de producten graag bij de lokale ondernemers in Alkmaar en omgeving. Veel gerechten van de kaart kunnen ook gluten- en lactose vrij besteld worden.

Bij Restaurant De Nachtegaal zijn honden zeker welkom, zij ontvangen de viervoetersgasten altijd met een waterbak.

Eetcafé Pluim

Eetcafé Pluim is de ideale plek voor koffie met gebak, lunches, borrels en diners, voor jong en oud. In het eetcafé hebben ze een uitgebreide menukaart, waarbij kip zeer vaak voorkomt. Kip in diverse soorten en maten en uit alle windstreken. Zo kun je kennismaken met kipgerechten vanuit de hele wereld. Behalve kip hebben we ook diverse andere gerechten voor u, zoals vis -, vegetarisch- en ander soorten vleesgerechten. Je kunt daarnaast uiteraard ook diverse andere gerechten bestellen, en een van de vele biersoorten van de tap nemen. 

Heeren van Sonoy

De Heeren van Sonoy is gevestigd in een voormalig klooster in het centrum van Alkmaar, aan het Hof van Sonoy. Het Hof van Sonoy is één van de beroemde zogenaamde “Alkmaarse hofjes”. Deze Alkmaarse binnenstadstuin is sierlijk ingesloten door het eeuwenoude gebouw waarin de Heeren van Sonoy is gevestigd. Kom voor een heerlijke lunch of diner langs binnen of in de binnenstadstuin. Je hond mag mee en kan hier heerlijk genieten in het zonnetje. Ook binnen is je hond welkom!

Miss Central

Loop binnen bij Miss Central en laat je verrassen door de trendy sfeer! Welkom in de “happy, healthy place” voor exclusieve Kafa koffie, unieke thee en fijne, gezonde vegan of non- vegan ontbijt-/lunchgerechten of een gezellige borrelplateau. Zij werken met verse producten en serveren hoofdzakelijk vega. Dit uitgebreide asssortiment hebben zij aangevuld met vegan gerechten. Voor traditionele gerechten kun je zeker ook bij Miss Central terecht. Ook hier is jouw hond welkom om mee te komen.

Wolf Hotel Kitchen & Bar

Wolf Hotel Kitchen & Bar heeft een prachtige locatie aan de Mient, midden in het centrum van Alkmaar. In dit monumentale pand bevindt zich een restaurant en een hotel. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, borrel, diner en overnachting. In het gezellig ingerichte restaurant kun je heerlijk eten en op het terras aan de gracht heb je, nippend aan je drankje, uitzicht op het mooie Waagplein. De keuken staat onder leiding van chef-koks Koen Beentjes en Karsan Schiekeh en de gerechten die zij samen met zijn crew bereiden zijn een lust voor het oog en de tong.

Steak

Steak is het eerste Hollandse biefstukrestaurant van Alkmaar. Bij Steak vindt u uitsluitend 100% biologische Schotse ossenhaastournedos. Ondanks de naam, serveren zij niet alleen Steaks. Hier kun je naast grootmoeder's tournedos ook genieten van o.a. zeetong, steak tartare, kalfslever, vegetarische gerechten, en tal van maaltijdsalades. Buiten de kaart om hebben zij verse dagproducten, soms vis, soms vlees, net wat de chef bedacht heeft.

Blue District

Het restaurant Blue District is een prachtig restaurant naast de Ringers Fabriek. Hier staat de menukaart vol met Mediterrane en Oosterse gerechten. Het restaurant is geïnspireerd door The Blue Zone. Dat zijn plaatsen op de wereld waar het leven gezond is en mensen bovengemiddeld oud worden. Kenmerken zijn: weinig stress, natuurlijke beweging, plantaardige voeding, een glas wijn, het hebben van een doel en samenzijn met vrienden en familie. Het restaurant The Blue Zone heeft dit vertaald naar de sfeer in de menukaart! Genoeg reden om een bezoek te brengen, toch?! En weetje wat daarnaast nog een goede reden is? Jouw hond mag mee!

Anne&Max

De hele dag door kan je bij Anne&Max genieten van verse en gezonde producten, elke dag vers gemaakt! Rustig in een luie stoel met de krant, gezellig met je vrienden, met je collega's of met de nieuwe liefde van je leven, bij Anne&Max kun je terecht, elke dag van de week voor een ontbijt, koffie, lunch, high tea en borrel. Anne&Max is een huiskamer in de stad waa de gasten zich op elk moment van de dag thuis voelen. En wat leuk is dat je hond ook mee mag!

Il Colloseo

Zin in een sfeervolle avond met Italiaans eten in een mooi restaurant? Verwen jezelf met de heerlijke Italiaanse keuken bij Il Colloseo. Geniet van de excellente delicatessen, door de chef met liefde bereid. Kom voor de lunch of voor het avondeten langs en geniet! Honden zijn welkom bij Il Colloseo, maar geef dit wel even aan bij jouw reservering.

De Eendracht in 't IJkgebouw

De Eendracht in 't IJkgebouw is gevestigd in het fantastische gebouw in het Victoriepark dat iedereen in Alkmaar kent. Zo kan je hier ieder moment van de dag binnenwaaien in de huiskamer, waar je betaalbaar en goed kunt eten. De Eendracht wordt ook wel eens een buurtcafé en toprestaurant genoemd, waar je binnen een ongedwongen sfeer geniet van klassieke brasserie gerechten. Het ruime restaurant heeft een open keuken en sfeervolle serre. Het café en het terras is knus en intiem, zodat je de bekende sfeer van De Eendracht voelt. Zon of regen, hier wil je eigenlijk niet meer weg!

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.