Varen door De Rijp en omgeving

De Rijp en omgeving wordt omringd door de Eilandspolder. Dit beschermde natuurgebied bestond vroeger uit grote meren, tot ze werden drooggelegd . De smalle sloten en meertjes die toen zijn ontstaan, kun je nu heerlijk doorheen varen, suppen of kanoën! Spot onderweg de vogels, vaar langs de pittoreske dorpjes in het Land van Leeghwater en geniet van een prachtig groen uitgestrekt landschap. Ook vaar je gemakkelijk naar het Alkmaardermeer en de Woude. Genoeg te ontdekken vanaf het water!

Rondvaarten

Leun achterover en geniet van al het moois dat De Rijp te bieden heeft vanaf het water. Het leuke van een rondvaart is dat je tijdens het varen veel dingen te weten komt over de geschiedenis van het veenweidegebied, het beheer, de vogels en de historie van de Rijp en omliggende dorpjes. Een leerzame en gezellige tocht leuk voor met de familie of vriendengroep!

Zelf het water op

Liever zelf het water op? Ook dat kan, want het Alkmaardermeer en Eilandspolder zijn gelukkig vrij toegankelijk om zelf te betreden. Ontdek de Rijp en omgeving heerlijk op je eigen gemak vanaf het water! Hieronder vind je een overzicht met alle aanbieders waar je een fluisterbootje, sloep, sup, kano of zelfs een supfiets kunt huren.

Bootjes huren in de Rijp

Het Ouweland

Bij Het Ouweland kun je boten huren die voorzien zijn van elektrische motoren. De boten varen ongeveer 6 kilometer per uur. Doordat de motoren fluisterstil zijn, hoor je slechts het kabbelen van het water, waardoor je lekker ontspannen van de prachtige Eilandspolder kan genieten.

Opstappen: bij restaurant Oudejans
Informatie: www.hetouweland.nl
Mailadres: hblokdijk50@hotmail.com
Telefoon: 06 516 397 2897

De Gouw

In fluisterstilte varen in het gebied van de Eilandspolder om helemaal tot rust te komen en te genieten van de natuur, kortom; een heerlijk dagje uit. Dit kun je doen met de fluisterboten van De Gouw. De boten zijn door iedereen te gebruiken, aangezien je geen vaarbewijs nodig hebt. 
 
Opstappen: Bij hotel De Rijper Eilanden
Informatie: www.degouw.nu
Mailadres: info@degouw.nu
Telefoon: 06 21 98 69 70

Boerderij Schermereijlandt

Boerderij Schermereijlandt aan de Oostdijk bij De Rijp zet zich in voor het behoud en herstel van het Natura 2000-gebied de Eilandspolder op het Schermereiland. De kernwaarden van de beheerders van de boerderij zijn duurzaam en biologisch, aandacht en respect voor de natuur. Boerderij Schermereijlandt verhuurt fluisterboten voor maximaal vier personen. 
 
Opstappen: Boerderij Schermereijlandt - Oostdijkje 7 De Rijp
Telefoon: 06 53 17 62 97 
E-mail: leyntje@live.nl

Kano's en supborden huren in de Rijp

Camping Tuinderij Welgelegen (Graft)

Bij Camping Tuinderij Welgelegen in Graft is het mogelijk om vanaf 09.00 uur eenpersoons kajaks, tweepersoons kajaks en Canadese kano’s te huren. In de avond kan men kano’s en kajaks huren vanaf 18.00 uur. Men dient voor het donker weer terug te zijn. Mensen die in het bezit zijn van de Alkmaar Pas krijgen tien procent korting. Bij de receptie van Welgelegen zijn de routes op papier verkrijgbaar. 
 
Opstappen: Bij camping en tuinderij Welgelegen
Mailadres: mail@campingtuinderijwelgelegen.nl
Telefoon: 0299-673032

Boerderij Schermereijlandt

Boerderij Schermereijlandt aan de Oostdijk bij De Rijp zet zich in voor het behoud en herstel van het Natura 2000-gebied de Eilandspolder op het Schermereiland. De boerderij biedt de mogelijkheid om met kano’s ongestoord te genieten van de natuur. Het gaat één- en tweepersoons kayaks en twee- en driepersoons Canadese kano’s. 
 
Opstappen: Boerderij Schermereijlandt - Oostdijkje 7 De Rijp
Telefoon: 06 53 17 62 97 
E-mail: leyntje@live.nl

Bij Ernst

Restaurant ‘Bij Ernst’ in De Rijp heeft een aanzienlijk aantal sups aangeschaft. Bij Ernst verhuurt deze planken zowel in De Rijp als bij de Woudhaven nabij het Alkmaardermeer. De sups worden vanaf Pasen verhuurd via de website. 
 
Opstappen: Bij Ernst - Oosteinde 31-33 De Rijp  
De Woudhaven - Alkmaardermeer
Informatie: www.onzzz.nl
Telefoon: 0299-633436
Mailadres: info@bij-ernst.nl

Bij Ernst

Restaurant ‘Bij Ernst’ in De Rijp heeft, naast normale supplanken, ook een aantal fiets-sups beschikbaar. Bij Ernst verhuurt deze planken zowel in De Rijp als bij de Woudhaven nabij het Alkmaardermeer. De fiets-sups worden verhuurd via de website www.onzzz.nl. 
 
Opstappen: Bij Ernst - Oosteinde 31-33 De Rijp
De Woudhaven - Alkmaardermeer
Informatie: www.onzzz.nl
Telefoon: 0299-633436
Mailadres: info@bij-ernst.nl

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Musea

Lokale Lekkernijen

Land van Leeghwater

Uitagenda

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.