Vegetarische hotspots in Alkmaar

Hou jij van vegetarisch eten? Dan ben je in Alkmaar aan het juiste adres. Alkmaar heeft meer dan 100 restaurants, gezellige koffiezaakjes en hippe lunchrooms. In heel veel van deze tenten kun je heerlijk vegetarisch eten.

Lekkere vega-spots in Alkmaar

Als vegetariër, of als je een keer geen trek hebt in vlees of vis, heb je in Alkmaar veel keuze. Wij hebben de Alkmaarse hotspots waar je volop kunt genieten van lekkere vegetarische gerechten voor je op een rij gezet. 

Ontbreekt er naar jouw mening een topper in het rijtje? Laat het ons dan weten via info@alkmaarprachtstad.nl

Winkel Alkmaar

SOEPP

Biologisch, vegetarisch en in veel gevallen zelfs vegan. Dat is SOEPP in de gezellige Hekelstraat in de Oude Stad. En zoals de naam al zegt: hier moet je zijn voor een lekkere kom soep. Maar daar blijft het niet bij: Soepp verkoopt ook salades, vegetarische burgers of een lekkere, pittige curry. 

Soepp is gevuld met tweedehands spullen en alles is te koop. De stoelen waarop je zit, de lampen aan het plafond. Het interieur wisselt daarom regelmatig. Verder voelt SOEPP ook aan als een gezellige huiskamer. Hierdoor is het een super gezellig restaurant met heerlijk vegetarisch eten!

SOEPP | Hekelstraat 31

Alkmaarpas 2017

Sencha

In het prachtige witte pand, recht tegen over de Grote Kerk, vind je Sencha Lunchstore. Als je langsloopt bij Sencha Lunchstore ruik je gelijk versgebakken koekjes. En van de taartjes loopt het water je zo in de mond.

Bij Sencha zijn alle food-producten zonder overbodige toevoegingen. Ze werken met zoveel mogelijk streek- en waar mogelijk ook biologische producten. Op de menukaart vind je heerlijke vega-sandwiches. Ook hebben ze heerlijke vegan (lactosevrij), glutenvrije & suikervrije taartjes.

Sencha | Koorstraat 19

Winkel Alkmaar

KropSla

Voor veel Alkmaarders is het een bekende plek in de Oude Stad. Al meer dan 50 jaar zit er een groentehandel op de hoek van het Fnidsen en de Hekelstraat. Hier haal je niet alleen verse groenten en fruit, maar ook smoothies, soepen, salades, stampotten en heerlijke lasagne. KropSla is de perfecte winkel om een vegagerecht te bestellen in de week zonder vlees!

 

KropSla | Fnidsen 83

Alkmaarpas 2017

Groenlokaal

Vlakbij Soepp zit Groenlokaal. Hier verkopen ze ook heerlijke vegetarische prodcuten. Verder ziet de winkel er ook heel sfeervol uit. Hierdoor is het Groenlokaal een echte beleving

Groenlokaal | Hekelstraat 21

Winkel Alkmaar

De Binnenkomer

Dit knusse eetcafé serveert verse en betaalbare gerechten en heeft ook heerlijke vega opties, zoals de Kung Fu Vega Burger en de Afrikaanse Linzenkokoscurry.

De Binnenkomer bevindt zich tegenover de Grote Kerk. Met de authentieke details van het pand, het gebruik van lichte kleuren en de bonte verzameling aan meubels, word je gelijk vrolijk. En het vega diner, maakt het alleen maar beter!

De Binnenkomer | Kerkplein 6

Alkmaarpas 2017

VERS

Makkelijk & gezond, VERS maakt het mogelijk! Bij VERS gebruiken zoveel mogelijk biologische producten; het liefst uit de streek. Zo smaakt jouw maaltijd goed en heb je gezonde energie om het beste uit je dag te halen. En jawel, héél veel lekkers is hier vegetarisch!

Extra fijn: met je AlkmaarPas krijg je 20% korting op alle warme dranken

VERS | Stationsweg 41

Winkel Alkmaar

ECHT

Alles wat je hier eet en drinkt is met zorg gekozen. Veel producten komen uit de buurt, zoals de groenten van zorgboerderij de Noorderhoeve. Zo blijven de voedselkilometers laag.

Daarnaast biedt ECHT veel vegetarische of zelfs vegan gerechten aan, zoals de Harisa Bowl of de Tiger Bowl, welke je op de foto ziet. Krijg jij ook al zo'n zin in een van deze vega bowls?

ECHT | Marktstraat 4

Winkel Alkmaar

Miss Central

Koffie en vegan lunch in centrum Alkmaar kan bij Miss Central op de prachtige Laat. Loop binnen en geniet van de lekkerste koffie, thee, lunch en borrel of leuk evenement. Als de zon schijnt heeft Miss Central ook een prachtig terras. Zij serveren hoofdzakelijk vega, aangevuld met vegan en non vega. Laat je culinair verrassen!

Miss Central | Laat 183

Winkel Alkmaar

Oogst

Zin in een lekkere salade? Neem dan vanaf februari 2024 een kijkje bij Oogst. Oogst is dé plek voor verse huisgemaakte salades, wraps, soepen, smoothies, sapjes en koffie met iets lekkers. Ze proberen met alle persoonlijke wensen op het gebied van voeding rekening te houden. En gebruiken graag biologische producten die in de omgeving worden geoogst. Deze worden dagelijks door de medewerkers met liefde en aandacht vers bereid. Hierdoor neem je altijd afscheid van oogst met een voldaan gevoel. De liefde voor lekker en verantwoord eten willen zij graag delen en verspreiden binnen de mooie stad Alkmaar.

Oogst | Limmerhoek 62

Winkel Alkmaar

Uit India

Het is één van de meest lekkerste exotische hotspots van Alkmaar: restaurant Uit India. Aan de gezellige Houttil, met het Waagplein om de hoek, bereiden eigenaar Maanish Abrol en zijn echtgenote Linda samen met hun Indiase topkoks hartverwarmende 5 sterren maaltijden. De authentiek Indiase gerechten worden uitsluitend bereid met vegetarische ingrediënten.

Je kunt er terecht voor de traditionele Indiase keuken, maar ook hippe en moderne gerechten vind je op de kaart. Ook stellen zij zelf hun masala’s (kruidenmixen) samen. Het vlees zul je beslist niet missen. En dat alles voor een toegankelijke prijs. 

Uit India | Houttil 46B

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

To Go-hotspots

Wandelen in Alkmaar

Meer blogs

Lekkerste high tea-spots

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.