Vegetarische hotspots in Alkmaar

Hou jij van vegetarisch eten? Dan ben je in Alkmaar aan het juiste adres. Alkmaar heeft meer dan 100 restaurants, gezellige koffiezaakjes en hippe lunchrooms. In heel veel van deze tenten kun je heerlijk vegetarisch eten. Waar ga jij deze week bestellen? #supportyourlocal

Lekkere vega-spots in Alkmaar

Het is de Nationale Week zonder Vlees. Als vegetariër, of als je een keer geen trek hebt in vlees of vis, heb je in Alkmaar veel keuze. Wij hebben de Alkmaarse hotspots waar je volop kunt genieten van lekkere vegetarische gerechten voor je op een rij gezet. 

Ontbreekt er naar jouw mening een topper in het rijtje? Laat het ons dan weten via info@alkmaarprachtstad.nl

Winkel Alkmaar

Uit India

Houttil 46B


Het is één van de meest lekkerste exotische hotspots van Alkmaar: restaurant Uit India. Aan de gezellige Houttil, met het Waagplein om de hoek, bereiden eigenaar Maanish Abrol en zijn echtgenote Linda samen met hun Indiase topkoks hartverwarmende 5 sterren maaltijden. De authentiek Indiase gerechten worden uitsluitend bereid met vegetarische ingrediënten.

Je kunt er terecht voor de traditionele Indiase keuken, maar ook hippe en moderne gerechten vind je op de kaart. Ook stellen zij zelf hun masala’s (kruidenmixen) samen. Het vlees zul je beslist niet missen. En dat alles voor een toegankelijke prijs. 

Winkel Alkmaar

Saladebar Oogst

Zevenhuizen 8


Zin in een lekkere salade? Neem dan eens een kijkje bij Saladebar Oogst. Ze hebben heel veel keuze, Oogst is dé plek voor verse huisgemaakte salades, wraps, soepen, smoothies, sapjes en koffie met iets lekkers. Oogst maakt lekker, gezond én duurzaam eten toegankelijk voor jou.

Je kunt zelf de ingrediënten kiezen, maar je ook lekker laten verrassen. Ze hebben veel keuze en je kunt hem altijd aanpassen zodat-ie vega wordt. Bij Oogst is het altijd mogelijk om salades on the go te halen of thuis te laten bezorgen. Zo kom je de week zonder vlees prima door! 

Winkel Alkmaar

SOEPP

Hekelstraat 31


Biologisch, vegetarisch en in veel gevallen zelfs vegan. Dat is SOEPP in de gezellige Hekelstraat in de Oude Stad. En zoals de naam al zegt: hier moet je zijn voor een lekkere kom soep. Maar daar blijft het niet bij: Soepp verkoopt ook salades, vegetarische burgers of een lekkere, pittige curry. 

Soepp is gevuld met tweedehands spullen en alles is te koop. De stoelen waarop je zit, de lampen aan het plafond. Het interieur wisselt daarom regelmatig. Voor nu wordt het nog even gluren door de ramen om al deze leuke tweedehands spulletjes te bekijken. Tot die tijd kun je natuurlijk wel een van de lekkere gerechten afhalen!

Winkel Alkmaar

Bij DAYA

Achterstraat 58


'Vegan, healthy & delicious' is de slogan van DAYA. Daar is niets aan gelogen. Je kunt hier terrecht voor een lekkere wrap, bowl of falafel-pizza. Ontbijten, lunchen, brunchen, koffie drinken of een lekker dessert het is allemaal mogelijk!

Het eten is echt Instagram-waardig. Haal dus snel een lekkere wrap, bowl of falafel-pizza on the go

Alkmaarpas 2017

Sencha

Koorstraat 19


In het prachtige witte pand, recht tegen over de Grote Kerk, vind je Sencha Lunchstore. Als je langskomt voor het afhalen van jouw bestelling, ruik je gelijk versgebakken koekjes. En van de taartjes loopt het water je zo in de mond.

Bij Sencha zijn alle food-producten zonder overbodige toevoegingen. Ze werken met zoveel mogelijk streek- en waar mogelijk ook biologische producten. Op de menukaart vind je heerlijke vega-sandwiches. Ook hebben ze heerlijke vegan (lactosevrij), glutenvrije & suikervrije taartjes.

Winkel Alkmaar

KropSla

Fnidsen 83


Voor veel Alkmaarders is het een bekende plek in de Oude Stad. Al meer dan 50 jaar zit er een groentehandel op de hoek van het Fnidsen en de Hekelstraat. Hier haal je niet alleen verse groenten en fruit, maar ook smoothies, soepen, salades, stampotten en heerlijke lasagne. Perfecte winkel om een vegagerecht te bestellen in de week zonder vlees!

Alkmaarpas 2017

Groenlokaal

Hekelstraat 21


Vlakbij Soepp zit Groenlokaal. Een toffe plantaardige plek die momenteel een high tea @ home box aanbiedt, heerlijk als brunch of lunch. Een box vol met met heerlijke sandwiches en scones en dit alles is vegetarisch mogelijk. Dat klinkt toch goed?!

Winkel Alkmaar

De Binnenkomer

Kerkplein 6


Dit knusse eetcafé serveert verse en betaalbare gerechten en heeft ook heerlijke vega opties, zoals de Kung Fu Vega Burger en de Afrikaanse Linzenkokoscurry.

De Binnenkomer bevindt zich tegenover de Grote Kerk. Met de authentieke details van het pand, het gebruik van lichte kleuren en de bonte verzameling aan meubels, word je gelijk vrolijk. En het vega diner, maakt het alleen maar beter!

Alkmaarpas 2017

VERS

Stationsweg 41


Makkelijk & gezond, VERS maakt het mogelijk! Echte maaltijden die je op bestelling kunt afhalen. Ze gebruiken zoveel mogelijk biologische producten; het liefst uit de streek. Zo smaakt jouw maaltijd goed en heb je gezonde energie om het beste uit je dag te halen. En jawel, héél veel lekkers is hier vegetarisch!

Extra fijn: met je AlkmaarPas krijg je 20% korting op alle warme dranken

Winkel Alkmaar

ECHT

Marktstraat 4


Alles wat je hier eet en drinkt is met zorg gekozen. Veel producten komen uit de buurt, zoals de groenten van zorgboerderij de Noorderhoeve. Zo blijven de voedselkilometers laag.

Daarnaast biedt ECHT veel vegetarische of zelfs vegan gerechten aan, zoals de Harisa Bowl of de Tiger Bowl, welke je op de foto ziet. Krijg jij ook al zo'n zin in een van deze vega bowls?

Bezorgen in Alkmaar

Naast deze vega-spots zijn in Alkmaar nog veel meer leuke restaurants die allerlei vega opties aanbieden.
Wij hebben een overzicht samengesteld van alle horecaondernemers die maaltijden bezorgen bij jou thuis of waar je een maaltijdbox kunt afhalen. 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

To Go-hotspots

Wandelen in Alkmaar

Meer blogs

Lekkerste high tea-spots

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.