-

Vegetarische hotspots in Alkmaar

Hou jij van vegetarisch eten? Dan ben je in Alkmaar aan het juiste adres. Alkmaar heeft meer dan 100 restaurants, gezellige koffiezaakjes en hippe lunchrooms. In heel veel van deze tenten kun je heerlijk vegetarisch eten.

Lekkere vega-spots in Alkmaar

Als vegetariër, of als je een keer geen trek hebt in vlees of vis, heb je in Alkmaar veel keuze. Wij hebben de Alkmaarse hotspots waar je volop kunt genieten van lekkere vegetarische gerechten voor je op een rij gezet. 

Ontbreekt er naar jouw mening een topper in het rijtje? Laat het ons dan weten via info@alkmaarprachtstad.nl

Winkel Alkmaar

Uit India

Het is één van de meest lekkerste exotische hotspots van Alkmaar: restaurant Uit India. Aan de gezellige Houttil, met het Waagplein om de hoek, bereiden eigenaar Maanish Abrol en zijn echtgenote Linda samen met hun Indiase topkoks hartverwarmende 5 sterren maaltijden. De authentiek Indiase gerechten worden uitsluitend bereid met vegetarische ingrediënten.

Je kunt er terecht voor de traditionele Indiase keuken, maar ook hippe en moderne gerechten vind je op de kaart. Ook stellen zij zelf hun masala’s (kruidenmixen) samen. Het vlees zul je beslist niet missen. En dat alles voor een toegankelijke prijs. 

Uit India | Houttil 46B

Winkel Alkmaar

SOEPP

Biologisch, vegetarisch en in veel gevallen zelfs vegan. Dat is SOEPP in de gezellige Hekelstraat in de Oude Stad. En zoals de naam al zegt: hier moet je zijn voor een lekkere kom soep. Maar daar blijft het niet bij: Soepp verkoopt ook salades, vegetarische burgers of een lekkere, pittige curry. 

Soepp is gevuld met tweedehands spullen en alles is te koop. De stoelen waarop je zit, de lampen aan het plafond. Het interieur wisselt daarom regelmatig. Voor nu wordt het nog even gluren door de ramen om al deze leuke tweedehands spulletjes te bekijken. Tot die tijd kun je natuurlijk wel een van de lekkere gerechten afhalen!

SOEPP | Hekelstraat 31

Alkmaarpas 2017

Sencha

In het prachtige witte pand, recht tegen over de Grote Kerk, vind je Sencha Lunchstore. Als je langskomt voor het afhalen van jouw bestelling, ruik je gelijk versgebakken koekjes. En van de taartjes loopt het water je zo in de mond.

Bij Sencha zijn alle food-producten zonder overbodige toevoegingen. Ze werken met zoveel mogelijk streek- en waar mogelijk ook biologische producten. Op de menukaart vind je heerlijke vega-sandwiches. Ook hebben ze heerlijke vegan (lactosevrij), glutenvrije & suikervrije taartjes.

Sencha | Koorstraat 19

Winkel Alkmaar

KropSla

Fnidsen 83


Voor veel Alkmaarders is het een bekende plek in de Oude Stad. Al meer dan 50 jaar zit er een groentehandel op de hoek van het Fnidsen en de Hekelstraat. Hier haal je niet alleen verse groenten en fruit, maar ook smoothies, soepen, salades, stampotten en heerlijke lasagne. KropSla is de perfecte winkel om een vegagerecht te bestellen in de week zonder vlees!

 

KropSla | Fnidsen 83

Alkmaarpas 2017

Groenlokaal

Vlakbij Soepp zit Groenlokaal. Een toffe plantaardige plek die momenteel een high tea @ home box aanbiedt, heerlijk als brunch of lunch. Een box vol met met heerlijke sandwiches en scones en dit alles is vegetarisch mogelijk. Dat klinkt toch goed?!

Groenlokaal | Hekelstraat 21

Winkel Alkmaar

De Binnenkomer

Dit knusse eetcafé serveert verse en betaalbare gerechten en heeft ook heerlijke vega opties, zoals de Kung Fu Vega Burger en de Afrikaanse Linzenkokoscurry.

De Binnenkomer bevindt zich tegenover de Grote Kerk. Met de authentieke details van het pand, het gebruik van lichte kleuren en de bonte verzameling aan meubels, word je gelijk vrolijk. En het vega diner, maakt het alleen maar beter!

De Binnenkomer | Kerkplein 6

Alkmaarpas 2017

VERS

Makkelijk & gezond, VERS maakt het mogelijk! Echte maaltijden die je op bestelling kunt afhalen. Ze gebruiken zoveel mogelijk biologische producten; het liefst uit de streek. Zo smaakt jouw maaltijd goed en heb je gezonde energie om het beste uit je dag te halen. En jawel, héél veel lekkers is hier vegetarisch!

Extra fijn: met je AlkmaarPas krijg je 20% korting op alle warme dranken

VERS | Stationsweg 41

Winkel Alkmaar

ECHT

Alles wat je hier eet en drinkt is met zorg gekozen. Veel producten komen uit de buurt, zoals de groenten van zorgboerderij de Noorderhoeve. Zo blijven de voedselkilometers laag.

Daarnaast biedt ECHT veel vegetarische of zelfs vegan gerechten aan, zoals de Harisa Bowl of de Tiger Bowl, welke je op de foto ziet. Krijg jij ook al zo'n zin in een van deze vega bowls?

ECHT | Marktstraat 4

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

To Go-hotspots

Wandelen in Alkmaar

Meer blogs

Lekkerste high tea-spots

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.