Dagje uit Noord-Holland

Op zoek naar een leuke stad in Nederland? Kom dan eens naar Alkmaar!

Evenementen kalender van Alkmaar

Ontdek Alkmaar

Op zoek naar een leuke stad in Nederland? Bijvoorbeeld een stad waar je kunt winkelen en wandelen in historische, smalle straatjes. Maar waar je ook het genot hebt van grote, overzichtelijke winkelstraten waar alle grote merken samenkomen. Een stad met meer dan 100 restaurants, leuke kroegen en kleine koffietentjes. En waar je cultuur kunt opsnuiven, niet alleen in het theater of in musea, maar ook op verrassende plekken in de stad

Dat kan! Het Noord-Hollandse Alkmaar heeft het allemaal. 

Alkmaar is het bruisende centrum van Noord-Holland Noord. Met de faciliteiten van een grote stad, maar evengoed een dorps karakter. De stad is goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer.

Dus ben je op zoek naar een leuk dagje uit in Nederland, denk dan eens aan Alkmaar. In deze leuke stad kun je naast heerlijk winkelen en dineren, ook veel andere leuke dingen doen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: 

Winkelen in Alkmaar

Winkelen in de Oude Stad

In de Oude Stad wandel je door autovrije, smalle straatjes. In dit gedeelte zijn prachtige panden te vinden met unieke Alkmaarse winkeltjes. Authentieke winkeltjes met vintage kleding en meubelen, handgemaakt sierraden maar ook fijne biologische lunchtentjes. Naast winkelen en wandelen kun je ook voor een kopje koffie, lunch of diner goed terecht in dit deel van de stad. 

Oude stad Alkmaar

Meer dan 100 restaurants in de Noord-Hollandse stad

Toe aan een pauze? Of zin om de dag af te sluiten met een lekker etentje of een gezellige borrel? Het centrum van Alkmaar wordt omringd door gezellige pleinen, en knusse straatjes. In, en rondom het centrum van Alkmaar zitten meer dan 100 restaurants en eetgelegenheden.  Met zo’n groot aanbod is er voor iedereen een plekje te vinden. Van vegetariër, tot vleesliefhebber. Jong, tot oud. Voor de kleine eter, of het hele gezin. Door het grote aanbod aan restaurants, cafés en gezellige kroegen staat Alkmaar op de kaart als het culinaire centrum van Noord-Holland Noord. In Alkmaar kun je voor een avondje weg terecht op het Waagplein, de Platte Stenen brug, het Kerkplein, Canadaplein of een van de vele straatjes daaromheen.

Alkmaarpas 2017

Ruime keuze hotels in Noord-Holland

Zin om van een dagje weg, een weekendje weg te maken? Of ben je op zoek naar een plek voor een langere vakantie met het hele gezin? Alkmaar heeft samen met de steden Amsterdam en Haarlem, het grootste aanbod hotels in Noord-Holland. 

Dus ben je op zoek naar een hotel of appartement midden in de rumoer en gezelligheid van de binnenstad?  Of ga je liever voor rust en ruimte van het buitengebied? In Alkmaar kan het allebei. Naast de drukte van de binnenstad, kun je in Alkmaar ook heel goed terecht in de rust van de buitengebieden zoals het dorpje de Rijp, Graft met het kleinste winkeltje van Nederland, de prachtige polder van de Schermer of het natuurgebied de Eilandspolder.

Alkmaarpas 2017

Ligging in Noord-Holland

Alkmaar ligt centraal in de kop van Noord-Holland en is makkelijk bereikbaar per auto en trein. In, en rondom de stad zijn voldoende parkeergarages te vinden. 
 
Een leuke stad
Zoek je een leuke stad? Nederland en zeker Noord-Holland hebben er vele, maar Alkmaar is vanwege de perfecte ligging, de combinatie van stad en land en de vele mogelijkheden een ideale plek voor een dagje uit in Nederland.  

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Uitagenda

Musea

Horeca

8 redenen voor een bezoek

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.