Boom Klompen

Al bijna 200 jaar (sinds 1835) is de familie Boom de specialist voor klompen, borstels, huishoudelijke artikelen en touw. U vindt bij ons typische ouderwetse producten die nergens anders meer te koop zijn maar ook professionele schoonmaakartikelen van Unger.

In onze winkel verkopen we klompen, borstels, huishoudelijke artikelen en touw. Maar je kunt het zo gek niet bedenken, of we hebben het ook. Je vindt bij ons bijvoorbeeld zeepkloppers (om een lekker sopje mee te maken), stijfsel, blauwsel, radiatorragers, theepottuitjes, schoorsteenragers en schoorsteenveegsets, touwen in allerlei soorten en maten, met name natuurtouw zoals hennep, manilla, sisal en katoen.

Sinds 1942 zit de winkel aan de Huigbrouwerstraat 3, op een klompworp afstand van het Waagplein. De winkel zelf is al een omweg waard. Sinds de oprichting is het winkelinterieur weinig veranderd; de etalage, de honderden borstels aan het plafond, de grote rijen klompen in de oude houten schappen en de antieke kassa die met de slinger nog handmatig wordt aangedraaid.

Dat er niets veranderd is komt mede doordat het pand zowel aan de buitenkant als deels aan de binnenkant een monument is. Zo mag er bijvoorbeeld niets aan de indeling van de kast achter de toonbank veranderen. Ook zijn de kleuren van alle kasten en lades in de winkel vastgelegd. Deze kenmerkende mintgroenige kleur is ontstaan doordat vlak na de oorlog alle restjes verf werden gemengd.

In de winkel vind je de goede dingen en kennis van vroeger en van nu. Een winkel om niet te vergeten, een winkel waar je gelukkig van wordt.

Meer informatie over de winkel op: https://www.ouderwetsewinkel.nl

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.