To Go-Hotspots voor tijdens een stadswandeling

Omdat bij een stadswandeling een koffie to go hoort!

Wandelen met tussenstops


Wist je dat wandelen je gelukkiger maakt? Tijdens het wandelen maakt jouw lichaam namelijk serotonine aan, dit hormoon wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Tijd om de wandelschoenen tevoorschijn te halen en een wandeling te gaan maken!

Bij een stadswandeling kun je natuurlijk even pauzeren voor een warme kop koffie, thee of chocomel. Daarom hebben wij voor jou de leukste to go-hotspots in de binnenstad (met de lekkerste koffie en thee) op een rijtje gezet.

ECHT

Marktstraat 4


Voor een verse koffie of een homemade gebakje moet je zeker langs bij ECHT Alkmaar! ECHT is dagelijks geopend als to go punt. Kies je voor de warme chocomelk of ga je liever voor een dirty golden latte? De keuze is reuze! Je kunt ook vooraf bestellen, zodat jouw koffie, gebakje of lunch al voor je klaar staat. 

Dagelijks van 08.30 uur tot 17.30 uur geopend om iets lekkers af te halen van het standaard ECHT menu.

Klunder

Canadaplein 2


Voor een verdiende pauze ben je bij Grand Café Klunder aan het juiste adres, hier serveren ze snert. Ieder weekend staan de medewerkers van Klunder voor jou klaar. Natuurlijk kun je hier ook terecht voor een koffie to go of een vers belegd broodje.

Het to go loket is vrijdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur geopend.

Kings Inn

Koningsstraat 6


Wil jij even opwarmen tijdens je wandeling? Loop dan eens binnen bij Kings Inn. Bij hun coffee to go loket kun je jouw favoriete koffie of thee bestellen voor onderweg. Probeer ook de Rocky Road to go, chocola gevuld met noten en marshmallows, mmm.... 😋🍫

Dagelijks geopend voor een koffie of thee to go.
 

De Koffiemolen

Ritsevoort 26


De Koffiemolen mag je niet overslaan tijdens een stadswandeling in Alkmaar! Bij deze bijzondere, plantrijke espressobar kun je genieten van de geweldige to go koffie van Bocca, maar ook van een heerlijk stukje taart of een vers broodje. De Koffiemolen doet er alles aan om een beetje geluk mee te geven! 

Van woensdag tot en met zaterdag geopend vanaf 10.00 uur voor het afhalen van gebak, verse lunch, ontbijt en heerlijke koffie. 

Anne&Max

Kraanbuurt 3


Je kunt nu helaas niet op de welbekende bloemenschuit van Anne & Max genieten van een heerlijke espresso met stuk carrotcake, maar je kunt wel allerlei lekkers afhalen! Wist je al dat al dat lekkers van Anne & Max Alkmaar is beoordeeld als de beste Anne & Max van Nederland? Nog meer meer reden om snel verder te kijken bij Anne&Max.

Dagelijks van 9.00 uur tot 16.00 uur geopend voor het afhalen van koffie, thee, ontbijt, lunch & taart.

ROAST

Laat 198


Tijdens jouw stadswandeling kan een koffie van Roast niet ontbreken. Want wat speciaal is aan een Roast koffie, is de boon. Deze heeft Roast namelijk zelf ontwikkeld en heeft zachte en zoete nuances. De donkere branding geeft een krachtige smaak aan de koffie. Krijg jij ook al zin in een koffie to go van Roast? En als je er dan toch bent, neem dan ook een lekker taartje mee!

Elke dag van 9.00 uur tot 17.00 uur geopend voor koffie, taart en sapjes to go.

Kaldi

Marktstraat 13


Kaldi is een eeuwenoude legende over een geitenhoeder uit Ethiopië. Kaldi is daarom ook niet zomaar koffie, maar een koffie met een verhaal. En daarnaast een ware smaakervaring! Snel heen om te proeven?

Kaldi is dagelijks van 9.00 uur tot 17.30 uur geopend voor koffie, sapjes en taart to go.

 

Sencha

Koorstraat 19


Sencha is de perfecte pitstop voor een warme chocomel met een mega grote cookie! Natuurlijk kun je ook genieten van verse koffie, thee en smoothies en niet te vergeten de altijd lekkere gebakjes van Sencha.

Sencha is dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend voor koffie, sapjes, gebakjes en broodjes to go.

 

Barista Cafe

Noorderkade 140


Even opwarmen tijdens de stadswandeling? Stap binnen in het Ringers winkelcentrum, hier zit het Barista Cafe. Speciaal voor de koude dagen bieden zij een chai chocolate aan: een warme chocolademelk met Chai Tea Kaneel, een topping van slagroom, kaneelsuiker en een triple chocolate chip cookie! Ga je 'm proeven?

Woensdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 16.00 uur geopend voor koffie, taart en sapjes to go.

Living Roots

Mient 13


Voor de perfecte latte art cappucino moet je naar Living Roots. En voor daarbij een een taartje waarvan het water je in de mond loopt. Want dat heb je wel verdient na een wandeling in de stad!

Dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend om iets lekkers af te halen.

Luttik

Appelsteeg 1


Een To Go-Hotspot die niet mag missen in dit lijstje is Luttik. Je kunt hier dagelijks terecht voor een heerlijke koffie of thee to go. En laat je verrassen door de wisselende hartige of zoete hapjes die Luttik aanbiedt. 

Dagelijks van 9.00 uur tot 18.00 uur geopend voor koffie, thee en een lekkernij to go.

Chocolade Fruit Drive-in

Otterkoog 32


Wandel ook eens een stukje buiten het stadscentrum van Alkmaar en ontdek de Chocolade Fruit Drive-in. Het lekkerste fruit gedipt in of overgoten met heerlijke Belgische Callebaut Chocolade! 🍓🍫  Ook zijn er marshmallows, donuts en wafels verkrijgbaar. Dat wordt genieten... 🤩

Vrijdag tot en met zondag geopend van 12.00 uur tot 20.00 uur om iets lekkers af te halen.

Bezorgen in Alkmaar


Heb je na een stadswandeling zin gekregen in een maaltijd? Veel Alkmaarse horecaondernemers bezorgen maaltijden bij jou thuis of je kunt een maaltijdbox afhalen. 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Culinair genieten

Wandelen in Alkmaar

Fietsen in Alkmaar

Originele winkels

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.