To Go-Hotspots voor tijdens een stadswandeling

Omdat bij een stadswandeling een koffie to go hoort!

Wandelen met tussenstops


Wist je dat wandelen je gelukkiger maakt? Tijdens het wandelen maakt jouw lichaam namelijk serotonine aan, dit hormoon wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Tijd om de wandelschoenen tevoorschijn te halen en een wandeling te gaan maken!

Bij een stadswandeling kun je natuurlijk even pauzeren voor een warme kop koffie, thee of chocomel. Daarom hebben wij voor jou de leukste to go-hotspots in de binnenstad (met de lekkerste koffie en thee) op een rijtje gezet.

ECHT

Marktstraat 4


Voor een verse koffie of een homemade gebakje moet je zeker langs bij ECHT Alkmaar! ECHT is dagelijks geopend als to go punt. Kies je voor de warme chocomelk of ga je liever voor een dirty golden latte? De keuze is reuze! Je kunt ook vooraf bestellen, zodat jouw koffie, gebakje of lunch al voor je klaar staat. 

Dagelijks van 08.30 uur tot 17.00 uur geopend om iets lekkers af te halen van het standaard ECHT menu. Heb je een grote bestelling of heb je weinig tijd om te wachten, bel dan even vooraf om je bestelling door te geven via 072 - 220 19 95.

Kaldi

Marktstraat 13


Kaldi is een eeuwenoude legende over een geitenhoeder uit Ethiopië. Kaldi is daarom ook niet zomaar koffie, maar een koffie met een verhaal. En daarnaast een ware smaakervaring! Snel heen om te proeven?

Kaldi is dagelijks van 9.00 uur tot 17.30 uur geopend voor koffie, sapjes en taart to go (maandag vanaf 13.00 uur, zaterdag en zondag tot 17.00 uur). Je kunt ook vooraf bestellen via 072 - 511 1323.
 

 

ROAST

Laat 198


Tijdens jouw stadswandeling kan een koffie van Roast niet ontbreken. Want wat speciaal is aan een Roast koffie, is de boon. Deze heeft Roast namelijk zelf ontwikkeld en heeft zachte en zoete nuances. De donkere branding geeft een krachtige smaak aan de koffie. Krijg jij ook al zin in een koffie to go van Roast? En als je er dan toch bent, neem dan ook een lekker taartje mee!

Elke dag van 9.00 uur tot 17.00 uur geopend voor koffie, taart en sapjes to go.

De Eendracht in 't IJkgebouw

Alckmariapad 2


De koffiekraam bij de Eendracht is dagelijks geopend! De perfecte stop tijdens een wandelingetje in het Victoriepark. Geniet bijvoorbeeld van vers belegde broodjes, tosti's, erwtensoep of hapjes en drankjes voor de borrel. Koffie, thee, glühwein of een warme chocolademelk kan natuurlijk ook!  

Dagelijks geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur om iets lekkers af te halen.
 

Anne&Max

Kraanbuurt 3


Je kunt nu helaas niet op de welbekende bloemenschuit van Anne & Max genieten van een heerlijke espresso met stuk carrotcake, maar je kunt wel allerlei lekkers afhalen! Haal een koffie of je lunch of laat deze bezorgen. De hele maand december hebben ze ook de feestdagen brunchbox met alles wat je nodig hebt om je dat de starten als een feestdag! 

Wist je al dat al dat lekkers van Anne & Max Alkmaar is beoordeeld als de beste Anne & Max van Nederland? Nog meer meer reden om snel verder te kijken bij Anne&Max.

Dagelijks van 9.00 uur tot 16.00 uur geopend voor het afhalen van koffie, thee, ontbijt, lunch & taart.

mojo broodje

Mojo's

Houttil 18


Tussen het wandelen door kun je ook een tussenstop maken bij Mojo's voor een coffee to go! Naast de heerlijke warme dranken kun je ook verschillende broodjes en soepen afhalen. De perfecte lunchbreak voor tijdens je wandeling.

Woensdag, donderdag, vrijdag & zondag van 11:00 tot 16:00 uur geopend, zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur. Je kunt ook een fijne borrelbox bestellen!

Sencha

Koorstraat 19


Sencha is de perfecte pitstop voor een warme chocomel met een mega grote cookie! Natuurlijk kun je ook genieten van verse koffie, thee en smoothies en niet te vergeten de altijd lekkere gebakjes van Sencha.

Sencha is dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend voor koffie, sapjes, gebakjes en broodjes to go.

 

Living Roots

Mient 13


Voor de perfecte latte art cappucino moet je naar Living Roots. En voor daarbij een een taartje waarvan het water je in de mond loopt. Want dat heb je wel verdient na een wandeling in de stad!

Dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend om iets lekkers af te halen.

Luttik

Appelsteeg 1


Een To Go-Hotspot die niet mag missen in dit lijstje is Luttik. Je kunt hier dagelijks terecht voor een heerlijke koffie of thee to go. En laat je verrassen door de wisselende hartige of zoete hapjes die Luttik aanbiedt. 

Dagelijks van 9.00 uur tot 18.00 uur geopend voor koffie, thee en een lekkernij to go.

Kowalski

Fnidsen 56


Je kunt bij Kowalski op 't Fnidsen heerlijke koffie, cappuccino, latte, cha-latte en appeltaart to go afhalen! 

Dinsdag t/m zaterdag toto 18:00 uur geopend.

Bezorgen in Alkmaar


Heb je na een stadswandeling zin gekregen in een maaltijd? Veel Alkmaarse horecaondernemers bezorgen maaltijden bij jou thuis of je kunt een maaltijdbox afhalen. 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Culinair genieten

Wandelen in Alkmaar

Fietsen in Alkmaar

Originele winkels

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.